Onze 10 tips voor een originele uitstap dit weekend

Het weekend staat voor de deur. Dit zijn onze tips in de regio voor als u dit weekend niet thuis wil blijven zitten. Veel plezier!

Platenbeurs bij Plein Publiek

© ERIK JANSSEN

Plein Publiek (Craesbeeckstraat 33) staat bekend als een van de coolste feestplekken in Antwerpen. Zaterdag kunt u er al vanaf 12u terecht voor Plein de Vinyl. Deze gratis beurs is gewijd aan platen. Met wat geluk zijn de schijven in de platenbakken al even hip.

© Hollandse Hoogte

Avondje gamen in Permekebib

Nog tot zondag kunt u in Permeke spelen op indie games: computerspellen gemaakt door onafhankelijke ontwikkelaars. Gamen, dansen en naar muziek luisteren, op zaterdag kan het in de bib vanaf 20u. Twee videogames worden live gespeeld en geprojecteerd op groot scherm, onder muzikale begeleiding van Mount Venus en HCKWSH.

© Kris Hossey

Boerenmarkt in De Roma

De derde editie van de boerenmarkt Kraakvers wordt zaterdag vanaf 9u gehouden in De Roma. U vindt er lokale producten recht van ’t veld of vers van de pers. Bovendien kunt u er deelnemen aan de workshop ‘homemade chutney maken’ door Jennifer Schleber, schrijfster van het kookboek Empty the Fridge.

© Tom Palmaers

Platenlabel Bonzai viert zilveren jubileum

In de Waagnatie is zaterdag Bonzai aan het feest. Het legendarische platenlabel voor elektronische muziek werd 25 jaar geleden boven de doopvont gehouden. Met muziek uit het roemrijke verleden van Bonzai en de nieuwste elektronicamuziek zal de Waagnatie worden ingedeeld in een Black Room en Red Room.

www.25yearsbonzai.com

© Photo News

Feestje voor 5 jaar The Villa

Met veel schoon volk viert de Antwerpse dancing The Villa (Limbastraat 1) zaterdag en zondag zijn vijfjarig bestaan. Naast trendy feestgangers tekenen er ook verscheidene bekende Vlamingen present. Louis Talpe, Oscar Willems, Joren Seldeslachts, Manuel Broekman en Ella Leyers zouden alvast van de partij zijn.

© Hollandse Hoogte / Raymond van Olphen

Boef steekt het vuur aan de lont in Cargo Club

Cargo Club (Lange Schipperskapelstraat 11 in Antwerpen) krijgt vanavond Boef over de vloer. De aanwezigheid van de populaire Nederlandse rapper verhitte deze zomer tijdens Sfinks zodanig de gemoederen dat zijn concert er moest worden afgebroken. Boef werd bekend met hits als Habiba, Slapend Rijk of Tempo.

© Photo News

Nekkerhal in winterse sferen

Fans van kerstsfeer en winterse gezelligheid kunnen tot zondag (10-18u) inspiratie opdoen op de Libelle Winterfair in de Nekkerhal in Mechelen. U kunt er rondkuieren langs ruim tweehonderd winkeltjes, deelnemen aan gratis workshops en inspiratie opdoen in het kooktheater. Handige Henriëttes kunnen er onder meer zelf pralines leren bereiden of sneeuwglobes maken.

Strip- en boekenplein in Antwerpen-Noord

Elke derde zondag van de maand van 10 tot 16u kunt u op het De Coninckplein in Antwerpen heerlijk komen snuisteren tussen duizenden boeken en strips. Nieuwe of tweedehandsboeken, grote namen uit de wereldliteratuur of kleine onbekende meesterwerkjes, ze liggen er broederlijk naast elkaar. In de BIB-corner vindt u afgeschreven items uit de bib voor 1 euro of 10 A-kaartpunten.

© Concentra

Dag van de Natuur

Op 18 en 19 november organiseert Natuurpunt de Dag van de Natuur. De vereniging nodigt iedereen uit om massaal te komen meewerken in de beheerde natuurgebieden. Zo worden in de Hobokense Polder zaterdag de handen uit de mouwen gestoken. Vrijwilligers verzamelen vanaf 9u in de Schroeilaan, aan het startbord van de wandelingen.

© Photo News

Delphine Boël exposeert in Antwerpen

Vijf jaar na haar expo Talking to the Deaf kiest Delphine Boël opnieuw voor Antwerpen om haar nieuwste kunstcollectie te tonen aan het publiek. Obsessed With Love, zo heet haar solotentoonstelling, is vanaf 18 november te zien in WM Gallery (Wolstraat 45). De expo telt verschillende kleurrijke kunstwerken: van een love neon en spiegel over een werk op de bladzijde van een krant in glitter, Chinese inkt en acryl. Obsessed With Love loopt tot en met 29 december

id

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER