Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

K3’tjes uitgeroepen tot meest homovriendelijke mediapersoonlijkheden

De meisjes van K3 hebben van holebizender OUTtv de prijs voor meeste homovriendelijke mediapersoonlijkheden van 2017 gekregen. De meisjes verdienden die prijs dankzij het nummer ‘Prinsesjes en Superman’ waarin ze onbevangen zingen over homo- en transseksualiteit.

nkdr

Voor de meisjes zelf was het bijna een non-issue: “We zien toch ook wel wat jongetjes die naar ons concert komen in een regenboogjurkje”, vertelt Hanne. “Als ik later een zoontje zou hebben die graag met een jurkje naar school wil, waarom zou ik dat dan niet toelaten? Wij vinden gewoon dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn”, vult Marthe aan.

Dat het nummer voor heel wat holebi’s een belangrijke mijlpaal vormde, mag duidelijk zijn uit de winst van de meisjes. Die komt er namelijk na een online poll op de website van de homozender OUTtv. Meer dan 1.500 kijkers brachten hun stem uit.

“Dit hadden we niet verwacht”, vertelt Klaasje. “We kregen veel positieve reacties op het liedje ‘Prinsesje en Superman’, maar dat het zo goed onthaald zou worden, is alleen maar positief.”

“K3 heeft Vlaanderen laten zien waarom openlijk communiceren over thema’s zoals homoseksualiteit en transseksualiteit zo belangrijk is. Niet zozeer belangrijk voor kinderen, maar voor de volwassenen die kinderen opvoeden. Volwassenen creëren hokjesdenken: een meisje is standaard een prinses en een jongen moet sowieso superman willen zijn. Maar dat hokjesdenken dienen we nu dringend af te leren” , zegt OUTtv-ambassadeur Jens Geerts.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER