Gewezen ‘speedkoning’ schuldig aan diefstal van kettingzaag

De strafrechter in Turnhout heeft vrijdag de gewezen Kempense speedkoning Cis V.d.V. (56) uit Geel veroordeeld tot zes maanden celstraf voor de diefstal van een kettingzaag en een jerrycan.

Ivo Meulemans

Cis V.d.V. bewandelt al vele jaren het criminele pad in de Kempen. Hij liep al celstraffen op voor internationale drugshandel. Dat leverde hem zelfs de bijnaam ‘Speedkoning van de Kempen’ op. In 2004 werd hij na een wilde achtervolging in het centrum van Arendonk klemgereden en opgepakt. Hij kreeg toen meteen een zak over het hoofd.

De man stond voor de rechtbank in Turnhout terecht voor een diefstal via inklimming. Op 22 april van vorig jaar had hij Kasterlee een kettingzaag en een jerrycan gestolen. Hij beweerde dat hij het werktuig in de berm van de weg had zien liggen. Een getuige had evenwel gemerkt dat hij over een omheining was geklauterd. Er was ook een ladder tegen de afsluiting geplaatst.

De veroordeling volgt binnen de vijf jaar nadat hij in maart 2013 door het hof van beroep in Antwerpen werd veroordeeld tot dertig maanden. De rechter hield rekening met zijn “ernstig strafregister en de staat van wettelijke herhaling waar hij zich in bevindt”. Cis V.d.V. verblijft momenteel in Leuven-Centraal.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER