Seth De Witte baalt. KV Mechelen keerde met lege handen terug uit Charleroi © BELGA

Malinwa blijft in gevarenzone

KV Mechelen heeft zijn opmars in het klassement niet kunnen verderzetten. In de tweede match onder Aleksandar Jankovic verloor KV gisteren met 2-0 van Charleroi na twee doelpunten van de Iraniër Rezaei. Bij KV kreeg Rob Schoofs na de rust terecht rood na een interventie van de videoref.

THOMAS STANDAERT

Ze zullen gevloekt hebben, de 27 scouts van Europese topclubs uit alle windstreken. Hassane Bandé - sinds enkele weken de vlotst scorende tiener van Europa - startte op de bank nadat hij tijdens zijn eerste avontuur bij de nationale ploeg van Burkina Faso een lichte voetblessure had opgelopen. Aleksandar Jankovic verhuisde Matthys naar de linkerflank, Filipovic behield zijn basisplaats na zijn sterke match tegen Kortrijk. Bij de thuisploeg koos Mazzu voor dezelfde elf spelers die Antwerp voor de interlandbreak een tweede thuisnederlaag aansmeerden.

KV moest in de openingsfase niet onderdoen voor de tweede uit het klassement en versierde al vroeg een goede kans. Een vrije trap van Matthys viel voor de voet van Cobbaut die net teveel tijd nodig had om Penneteau te bedreigen. Een vermeende handsbal van Nganga werd wat later weggewuifd door Lambrechts zonder ingrijpen van de aanwezige videoref. Het eerste gevaar van de Karolo’s volgde net voor het kwartier met Lukebakio die als eerste de vuisten van Coosemans testte.

Malinwa had achterin de zaak onder controle maar betaalde de eerste defensieve slipper wel meteen cash. Benavente profiteerde van dom balverlies van Cobbaut en een wijkende De Witte om de zestien in te duiken. De afgeweken voorzet van de Peruviaan werd niet voldoende weggewerkt door Coosemans en Rezaei profiteerde door de rebound in de korte hoek weg te leggen. Een vermijdbaar doelpunt waar de volledige Mechelse defensie er niet al te best uitzag. Geen twee minuten later was Charleroi dicht bij de 2-0 maar redde Coosemans de meubelen met een goed getimede duik in de voeten van de doorgebroken Baby.

Bang afwachten

Aanvallend kon KV daar weinig tegenoverstellen. Matthys had het moeilijk op links, Croizet verloor vrijwel elke bal en Pedersen werd nauwelijks bereikt. Toch viel de gelijkmaker bijna - letterlijk - uit de lucht. Schoofs nam een afvallende bal meteen op zijn linker maar zijn schot strandde ongelukkig op de buitenkant van de paal.

© BELGA

Door het gebrek aan kansen besloot Jankovic voor de tweede helft toch maar Bandé in de strijd te gooien. De Burkinees toonde zich tien minuten na de rust met een eerste knal: Penneteau tikte de bal over de lat. Drazic kwam als tweede invaller de Malinwa-aanval versterken en kreeg al snel een goede kopkans maar de Serviër knikte de bal voorlangs. Ondanks enkele gevaarlijke tegenprikken van de thuisploeg leek een punt voor KV zeker nog binnen handbereik … tot het licht uitging bij Rob Schoofs. De middenvelder pakte uit met een vreselijke tackle op de enkel van Lukebakio. Lambrechts trok eerst geel maar werd terecht teruggefloten door de videoref die de enige gepaste sanctie opleverde: de rode kaart. Ook met zijn tienen bleef KV op zoek naar de gelijkmaker. Een vrije trap van Matthys werd uit de hoek gezweefd door een sterke Penneteau en een kopbal van Bandé bleef steken tussen de voeten van de Franse doelman.

Twee minuten voor tijd kon Charleroi de match definitief beslissen. Met een heerlijke knal van buiten de zestien klopte Rezaei Coosemans voor een tweede keer. De Karolo’s naderen zo tot op drie punten van leider Club Brugge. KV Mechelen blijft onderaan steken en moet dit weekend bang afwachten wat de rechtstreekse concurrenten Eupen en Kortrijk doen.

MEER OVER KV Mechelen