© Apache

‘Samen’ lanceert petitie tegen invloed van vastgoedlobby in Antwerpen

De Antwerpse lijst Samen lanceert een petitie tegen de vastgoedlobby. Dit naar aanleiding van de controverse rond Land Invest Group. Deze week werden beelden openbaar gemaakt van een bezoek van het Antwerpse schepencollege aan het verjaardagsfeest van vastgoedontwikkelaar Erik Van der Paal.

ph

“Steeds meer worden de nauwe banden tussen het Antwerpse stadsbestuur en Land Invest Group duidelijk”, luidt het in een persbericht van Samen. “Vrijdag zette het Antwerpse college de lichten op groen om samen met Land Invest Group het grootste bouwproject van Antwerpen te realiseren.” Het gaat om een grootschalig woonproject op de Slachthuissite.

Samen vraagt nu dat de goedkeuring wordt opgeschort tot er meer duidelijkheid is over de nauwe banden tussen het Antwerps college en Land Invest Group. Groen en sp.a dienden daar gisteren een klacht over in. “De inwoners van Antwerpen verdienen dit niet en verwachten van hun politici dat ze eerlijk en integer besturen”, klinkt het bij Samen. In de strijd tegen de vastgoedlobby zette Samen een petitie online.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER vastgoedrel