© Belga

1 / 2
thumbnail: null

Westerlo maakt aanspraak op punten, maar delft uiteindelijk onderspit in Roeselare

Het heeft weer niet mogen zijn voor Westerlo. De Kemphanen gingen nochtans met een 0-1 voorsprong de rust in bij Roeselare en zagen in de tweede helft een tweede goal afgekeurd, maar gingen finaal de boot in op Schiervelde. Mathieu Cornet was de killer met dienst die Westerlo afmaakte met twee goals. Westerlo blijft zo achter met nul punten in de tweede periode.

Kersten Steurbaut

Eindstand. ROESELARE 2 - 1 WESTERLO

De Kemphanen kwamen na 36 minuten nochtans op voorsprong op Schiervelde, na een strafschopdoelpunt van Wouter Corstjens. Westerlo, dat zijn fans een gratis busreis had aangeboden, leek op weg naar de eerste overwinning sinds 30 september, maar dat was buiten Mathieu Cornet gerekend, die zich met twee treffers (64. en 76.) in twaalf minuten tot matchwinnaar kroonde.

Met vier op zes staat Roeselare in de tweede periode voorlopig op de tweede plaats, na Lierse, dat het maximum van de punten nog heeft. De Lierenaars wonnen vrijdag al met het kleinste verschil van Cercle Brugge. In de reguliere competitie blijft Westerlo met amper twaalf punten voorlaatste. Met nog twee punten minder is Tubeke rode lantaarn. De Waals-Brabanders gaan zondag op bezoek bij Union.