© Barts

Wol of fleece? Zo vind je de perfecte muts

Mutsen zijn niet zomaar een warm accessoire, ze kunnen de outfit van je kids tot in de puntjes af maken. Maar hoe vind je de perfecte muts voor je kleine spruit? Wij geven je alvast enkele tips!

cityfashion

Het juiste materiaal en de juiste 'fit'

Een muts moet natuurlijk je hoofd warm houden. Daarom sta je best even stil bij het materiaal. Een wollen muts bijvoorbeeld is niet alleen warm, wol is van nature ook bacteriewerend en heeft een groot absorptievermogen waardoor het een uitstekende antitranspirant is. Zo vermijd je alvast 'muffe' geurtjes.

Ook polyesterstoffen zoals fleece zijn eveneens uitermate geschikt om je hoofd warm te houden. Houd er wel rekening mee dat deze iets minder goed bestand zijn tegen wind. Ben je van plan om de bergtoppen te bezoeken, dan kies je dus best voor een exemplaar met wol in.

De perfecte muts is niet alleen mooi, ze moet ook comfortabel zitten. Kies voor een model dat net over het voorhoofd valt, zo blijven ze beter zitten tijdens het spelen. Geef koude oortjes geen kans en zorg dat er zoveel mogelijk van het oor bedekt is.

De juiste maat en kleur

Een muts te groot kopen zodat ze langer meegaat is nooit een goed idee. Je kids zullen met tegenzin een muts dragen die constant van hun hoofd zakt.

Kies voor een kleur die bij verschillende stuks van hun wintergarderobe passen, zo heb je minder last van keuzestress. Toch je twijfels? Zwart, grijs of wit past bij zowat alles.

Tip: Was je muts minstens een keer per maand. Een wollen muts was je best koud met de hand, een fleece muts mag mee in de wasmachine.

5 stuks voor je kids die de investering waard zijn

© Lemon Beret

Basics die lang meegaan? Altijd een win-win situatie. Daarom kan het geen kwaad om iets meer geld uit te geven aan bepaalde mode-items voor je kids. Deze stukken zijn alvast de investering waard!

Een goede winterjas en warme sweater

Een degelijke winterjas is altijd dubbel en dik zijn geld waard. Investeer in een basic model, een warme parka bijvoorbeeld, in een neutrale kleur zodat je erop los kan combineren. De ideale winterjas heeft een kap (je weet nooit hoe het weer kan omslaan) en een rits van degelijke kwaliteit.

Een warme sweater kan je kleine spruit altijd gebruiken. Met quote, print of net basic? Een sweater blijft favoriet tijdens koude schooldagen.

Jeans versus jogging

Hét stuk dat in iedereen zijn/haar kast hangt? Jeans! Ook voor kids is het een belangrijke basic die echt niet mag ontbreken. Een jeans die perfect aansluit, de juiste wassing heeft en toch comfortabel zit vraagt nu eenmaal om een investering. Wij vinden ook niet de perfecte jeans in 1-2-3, dus neem de tijd om de juiste jeans te vinden voor je kids.

Playdate of schooluitstap naar de kinderboerderij? Een stijlvolle joggingbroek gaat langer mee dan die printed legging.

De perfecte sneaker

Enorm veelzijdig, comfortabel en trendy? Kies voor een sneaker! De perfecte sneaker ziet er niet alleen tof uit, je kids moeten kunnen spelen zonder pijnlijke voetjes.

Investeer in een model met rubberen neus en zool, dat is slijtvaster. Een stevig hielstuk dat de voet op zijn plaats houdt en een makkelijke sluiting zorgen voor uren speelplezier.

Zo houd je de voeten van je kids droog én warm

© Romagnoli

Druilerige weersvoorspelling? Koude voetjes liggen op de loer. Van de juiste sokken tot waterafstotende spray, zo houd je de voeten van je kids droog én warm!

Kies de juiste schoenen

Schoenen uitzoeken die je kids droog en warm houden? Ga voor een exemplaar dat tegen een stootje kan. Schoenen uit lacquer of grof leder zijn warm én waterafstotend. Stoffen schoentjes laten te veel water door en voelen snel heel koud aan.

Kies voor een hoger, comfortabel model, een stoere boot of sneaker bijvoorbeeld, met een deftig hielstuk. Koude kruipt in alle gaatjes, dus zorg ervoor dat er zoveel mogelijk van de enkel afgesloten zit.

Niet alleen de buitenkant, ook de binnenkant van de schoen is belangrijk. Een laagje voering uit leer of wol maakt een wereld van verschil qua warmte.

Tips & tricks voor droge voetjes

Koude, regenachtige schooldag? Kies een outfit waarbij je hun broek of legging in hun schoenen kan steken. Extra warm en geen kans op natte broekspijpen!

Het juiste paar sokken is essentieel voor warme en droge voetjes. Investeer in een paar gemaakt uit sneldrogend materiaal zoals wol. Katoenen sokken mogen heerlijk fris zijn in de zomer, in een winterschoen houden ze te veel vocht vast.

Last but not least: spuit de schoenen van je kids regelmatig in met een waterafstotende spray. Droge voeten? Check!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer