Verpleegsters redden leven van opa Saar (17) tijdens hun vrijgezellenfeest: “Zonder hen zou het niet zo goed zijn afgelopen”

De Hasseltse Saar Vreven was op zoek naar een groep verpleegsters die gisteren tijdens het vieren van een vrijgezellenavond het leven van haar opa redden. Die had een aanval gekregen terwijl ze op restaurant de verjaardag van haar oma aan het vieren waren. “Ik wil hen zo graag bedanken, want zonder hen was het nooit zo goed afgelopen”, vertelt Saar. Ondertussen heeft Saar de reddende engelen gevonden.

neac

Saar was samen met haar familie de verjaardag van haar oma aan het vieren in La Vache Qui Suisse, het Hasseltse restaurant waar Saar ook werkt. Het gezelschap zat nog geen vijf minuten aan tafel toen opa Emile (80) plots raar begon te doen. “We wisten niet goed wat er gebeurde. Plots ging zijn hoofd wat hangen. Iemand heeft hem dan naar buiten gedragen voor wat frisse lucht terwijl mijn baas de ambulance belde”, doet Saar het relaas.

De ambulance was dan wel gebeld, verder wist niemand goed wat te doen. Totdat er een groepje verpleegsters voorbijwandelde. Zij waren een vrijgezellen aan het vieren, maar namen snel het heft in handen en schoten in actie. “Ze gaven hartmassage en zorgden dat hij kon blijven ademen. Niet alleen dat, ze hebben ook tegen mijn oma en ik gepraat om ons te kalmeren en een van hen heeft zelfs haar jas aan mij gegeven toen ik het koud kreeg.”

In al het tumult dat volgde toen de ambulance aankwam, is Saar de verpleegsters uit het oog verloren. Nu zou ze hen graag terugvinden om hen te bedanken. “Wij wisten niet wat doen. Zonder hen zou het niet zo goed zijn afgelopen. Dat zegt iedereen ons. Ik voel me verplicht hen te bedanken”, benadrukt Saar.

Veel herinnerde ze zich niet over de verpleegsters, maar dankzij haar oproep op sociale media heeft Saar hen ondertussen gevonden. Het waren aanstaande bruid Lien Sempels en haar vriendinnen die Emile te hulp schoten.

Vanochtend kwam nog goed nieuws vanuit het ziekenhuis: “Opa is opnieuw wakker geworden en praat weer. Of het helemaal goed komt, weten we nog niet, maar dit is alvast positief”, haalt Saar opgelucht adem.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen