© pabr

“Week van de smaak’

Tijdens deze elfde editie van de ‘Week van de Smaak’ staat ‘De Smaak van Morgen’ centraal.

patrick.brebels

Tijdens de komende wintermaanden zullen er weer heel wat uurtjes aan tafel gesleten worden. Zo ook chef Eddy van de Culinaire Kring Bree die al vele jaren op maandagavond in de potten van de kookclub komt roeren. “Tijdens de Week van de smaak kan ik mij eens echt uitleven”, aldus Eddy. “We blikken vooruit, maar dat doen we niet zonder het verleden te verloochenen. Zo zijn ‘vergeten groenten’ weer helemaal terug van weggeweest. Met ‘vergeten groenten’ bedoelen we bepaalde typen van groenten, kruiden en fruit die in de loop der tijd om de een of andere reden in onmin raakten. Denk daarbij onder meer aan postelein en pastinaak, maar ook rassen zoals opperdoezen aardappels of sterappeltjes. Tijdens de Week van de smaak zijn er overal wel activiteiten zoals lezingen, workshops of proeverijen. In Bree kan je bijvoorbeeld op dinsdag 21 november vanaf 19.30 uur in de bibliotheek voor een theebeleving terecht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer