Auto vliegt in brand na zware botsing met trein: vrouw en meisje komen om

Bij een dodelijk ongeval nabij het West-Vlaamse Zillebeke zijn een vrouw (68) en een meisje (9) om het leven gekomen. Dat bevestigt het parket. Hun wagen werd om nog onduidelijke reden gegrepen door een trein op een overweg. De wagen is kort daarna in brand gevlogen.

adm, ptb

Voorlopig wenst de politie enkel te bevestigen dat twee personen om het leven zijn gekomen. De wagen werd om nog om onduidelijke redenen gegrepen door een trein op een overweg nabij Zillebeke, een deelgemeente van Ieper. De wagen is na de aanrijding meteen in brand gevlogen.

De omstandigheden van het ongeval zijn nog onduidelijk. Vermoedelijk werd de bestuurder verblind door de laaghangende zon. Volgens de eerste vaststellingen was de overleg gesloten, valt te horen bij Infrabel. De slagbomen waren naar beneden en het licht stond op rood.

Een dertigtal treinreizigers werd geëvacueerd, een passagier raakte daarbij onwel en werd ter plaatse verzorgd door de hulpdiensten. Zij zijn weggebracht met bussen.

Het treinverkeer tussen Kortrijk en Poperinge is onderbroken. De politie wenst geen verdere commentaar te geven tot de nabestaanden ingelicht zijn.

© PTB

© PTB

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer