Rebeccaa Jones.
Volledig scherm
Rebeccaa Jones. © RV

“Menopauze maakte me paranoia en langzaam raakte ik ervan overtuigd dat mijn man me bedroog”

Medisch“Terwijl ik naar mijn echtgenoot keek die diep in slaap was, pakte ik stilletjes zijn mobiele telefoon van het nachtkastje. Hij bewoog niet, terwijl ik als een gek aan het scrollen ging. Op zoek naar bewijs.” Toen de Britse Rebecca Jones (41) in de overgang kwam, belandde ze op een emotionele achtbaan. Ze had het gevoel dat ze haar verstand verloor. En ook haar man.

4 reacties

  • Jan Standaert

    6 jaar geleden
    Mensen gebruiken tegenwoordig om de haverklap woorden waarvan ze de betekenis niet kennen. Een goed voorbeeld daarvan : Het woord ZEN. Als je dan toch te pas en te onpas over zen wil bezig zijn, informeer je dan eerst. Een goed begin : Lees eens een boek over zen-boeddhisme en kom tot de vaststelling dat je al een hele tijd wartaal uitkraamt.
  • Anouk Van de Velde

    6 jaar geleden
    Exact wat Jan Van den Brande zegt! Komaan zeg...
  • Jan Van den Brande

    6 jaar geleden
    Je hebt paranoia (het zelfstandig naamwoord), of je bent paranoïde (het bijvoeglijk naamwoord). "Maakte me paranoia" kan niet in het Nederlands. "Maakte me paranoïde" wel.
  • MYRTHE PASS

    6 jaar geleden
    Binnen zes maanden tijd ben ik van de pré-menopauze, de menopauze naar de post-menopauze gegaan. Ze hebben in mijn bloedwaarden nooit de pré-menopauze en de menopauze gemeten, omdat het zo snel ging. Maar ik was in die periode heel emotioneen en prikkelbaar. Het leidde tot een ontslag. Een menopauze is voor hen geen verzachtende omstandigheid. Laat staan dat men hieraan zou denken.