BELGAONTHESPOT
Volledig scherm
© BELGAONTHESPOT

De Lijn: "Rolstoelgebruikers moeten net als iedereen een rit kunnen maken wanneer ze zelf willen." Merendeel haltes echter niet aangepast

De Lijn wil een einde maken aan de reservatieplicht van rolstoelgebruikers voor bus en tram. De Vlaamse vervoersmaatschappij start met een proefproject op vijf meer mobiele lijnen, eentje in elke Vlaamse provincie. Dat heeft De Lijn vandaag gemeld. Uit cijfers blijkt echter dat de meeste haltes niet aangepast zijn aan mensen met een handicap. De oplossing daarvoor bevindt zich bij de wegbeheerders.

8 reacties

  • JAN krommentak

    6 jaar geleden
    Zoveel technologie en men kan dit niet oplossen ? erg !
  • Mieke Vermoesen

    6 jaar geleden
    Wat haalt het uit om bussen en trams rolstoeltoegankelijk te maken als je als rolstoelgebruiker niet zelfstandig op de bus/tram raakt en niet geholpen wordt door de bus/tramchauffeur? Je moet steeds voorzien zijn van een begeleider. Dus op je eentje een uitstap doen lukt nooit.
  • geert Ribbens

    6 jaar geleden
    Lachwekkend. De lijn trekt zich niets aan van mindervaliden: Zelfs mijn mindervalide zoontje van 7 mag met zijn kleine loopfiets niet op bus of tram. Helpdesk: "geen fietsje op tram, zelfs niet met medisch attest. Draag hem maar!"
  • Gilbert Geldof

    6 jaar geleden
    Zou het niet goedkoper zijn om rolstoelgebruikers, met bv. taxicheques, vervoer te bezorgen i.p.v. al die dure aanpassingen aan opstapplaatsen en bussen of trams?
  • Ramon Simon

    6 jaar geleden
    Je moet u ook afvragen hoeveel % is rolstoelgebruiker? 0.001%? Ik heb er 3 jaar mee rondgereden en heb geen enkele rolstoelgebruiker gehad. Met een rolstoel een bus nemen lijkt me ook niet evident, je moet ook eerst aan de bushalte geraken. Het probleem met blind begrijp ik niet. Deze vragen om iets te zeggen als je de halte bereikt. Maar nogmaals, zelden zie je een blinde op de bus wachten.