De Britse presentator en autokenner Jeremy Clarkson gelooft dat de ontwikkelaars van zelfbesturende auto's nog een lange weg te gaan hebben.
Volledig scherm
De Britse presentator en autokenner Jeremy Clarkson gelooft dat de ontwikkelaars van zelfbesturende auto's nog een lange weg te gaan hebben. © Photo News

Jeremy Clarkson gelooft niet in zelfrijdende auto: "Heb er één keer mee gereden en dat is twee keer bijna fataal afgelopen"

BuitenlandDe zelfrijdende auto is de toekomst. Dat meent de Britse overheid althans, de minister van Financiën overweegt groen licht te geven aan autobouwers voor tests met zelfrijdende auto’s. Het uiteindelijke doel? Dat tegen 2021 autonome wagens op de Britse wegen mogen rijden. Maar voormalig Top Gearpresentator Jeremy Clarkson vindt dat allesbehalve een goed idee. Hij zegt dat een test met een zelfrijdende auto hem twee keer bijna de dood heeft ingejaagd.

4 reacties

  • Dick DECOCK

    6 jaar geleden
    Zegt meer over Jeremy Clarkson dan over die auto.
  • Hubert Lescroart

    6 jaar geleden
    Het gaat nog minstens 20-30 jaar duren voordat de technologie op punt staat en te vertrouwen is.
  • Lodewijk CAENEN

    6 jaar geleden
    Je hebt soms nog maar één auto nodig: je zelfrijdende auto brengt jou naar je werk, rijdt leeg terug naar huis en brengt jouw vrouw naar haar werk en omgekeerd na de dagtaak. Maar staat dus nog lang niet op punt.
  • Jan Verstrepen

    6 jaar geleden
    En toch komen die er, zoals alle nieuwe dingen is het begin moeilijk, denk maar aan de eerst computer, GPS systemen, GSM.........