Instagram
Volledig scherm
© Instagram

Mannen niet toegelaten: Göteborg gaststad voor eerste 'mannenvrij' festival

In het Zweedse Göteborg vindt volgende zomer een tweedaags festival plaats waar mannen niet toegelaten zullen zijn. Dat heeft initiatiefnemer Emma Knyckare, comedian en radiopresentatrice, bekendgemaakt. Het evenement krijgt de naam "Statement Festival" en zal plaatsvinden op 31 augustus en 1 september.

9 reacties

  • Phil Smedts

    6 jaar geleden
    Pure discriminatie. Weiger een vrouw of een allochtoon en je bent een sexist/racist, maar mannen mag je blijkbaar zonder problemen discrimineren tegenwoordig. Overigens mogen ze mannen of vrouwen die hun handen niet kunnen thuishouden wel een soort evenementenverbod opleggen, naar analogie met een stadionverbod bij voetbal.
  • Jean West

    6 jaar geleden
    In België worden mannen toch ook niet toegelaten in zwembaden als er Moslim vrouwen apart willen zwemmen. Als dit kan voor hun geloof moet deze bijeenkomst zonder mannen ook kunnen.
  • Twyla Meeus

    6 jaar geleden
    En wat als een man nu identificeerd als een vrouw? Of genderneutraal is?
  • Patrik De Weirdt

    6 jaar geleden
    Als je ergens vrouwen de toegang verbiedt, krijg je gegarandeerd een proces aan je been wegens discriminatie. Omgekeerd is dat klaarblijkelijk geen probleem. Wie is hier nu eigenlijk de seksist?
  • Jean van Ravestyn

    6 jaar geleden
    weer een stap dichter naar het opkomende andere cultuur, mannen en vrouwen gescheiden houden. Waar gaat het naartoe?