© ToRo

Brand in elektriciteitscabine zet Helchteren (en de Sint) zonder stroom

Zondagavond heeft een brand in de elektriciteitscabine langs de Bijendries in Helchteren even voor een grote stroompanne gezorgd. Getuigen zagen omstreeks 17 uur plots een hevige rookontwikkeling rond de cabine. Zij sloegen alarm bij de hulpdiensten.

ToRo

Zowel brandweerzone Oost-Limburg als netbeheerder Infrax snelden gisteravond ter plaatse. De brand zorgde al meteen voor een grote stroompanne in veel straten van Helchteren. Onder meer in feestzaal ‘de Roepsteen’ - waar net een druk bijgewoonde eetdag plaatsvond - vielen het licht en alle elektrische toestellen in de keuken uit. Ook Sinterklaas, die momenteel in het kasteel van Ter Dolen verblijft, viel tijdelijk zonder licht. Gelukkig liep het evenement gisteren al op zijn einde en bleven de zwarte pieten en de kinderen erg koelbloedig. Medewerkers van Infrax zorgden er trouwens voor dat de meeste straten tegen 17.45 uur opnieuw elektriciteit hadden.

De inwoners van de Bijendries en de aanpalende straten hadden wel veel meer geduld nodig. De middenspanningscabine die hen van elektriciteit voorziet, had door de brand immers erg veel schade geleden. Brandweerpost Helchteren had de vlammen wel snel geblust. Maar zij moesten ook een inwoner bijstand verlenen. Zijn verwarmingstoestel raakte in de problemen door de plotse elektriciteitsuitval. Netbeheerder Infrax probeerde zondagavond nog de elektriciteit in de straten rond de cabine weer te herstellen. De arbeiders kondigden aan dat de klus zeker enkele uren kon duren. Verwacht wordt dat heel Helchteren vanmorgen wel opnieuw elektriciteit heeft. De precieze oorzaak van de brand was zondag nog niet bekend.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer