Rebecca Willers blijft ondanks de vreselijke diagnose erg positief.
Volledig scherm
Rebecca Willers blijft ondanks de vreselijke diagnose erg positief. © Facebook

Rebecca werd twee jaar geleden door insect in de jungle gestoken, nu kan ze nog amper haar tanden poetsen

MedischRebecca Willers (37) leeft voor dieren. Maar het was haar grote passie die meteen ook haar leven in gevaar bracht. In 2015 ondernam ze een trektocht in de jungle van Indonesië voor de bescherming van tijgers, maar daar liep ze een zeldzame en dodelijke ziekte op na een insectenbeet. Twee jaar later lijkt haar lichaam langzaam in steen te veranderen. Zo kan de uitbaatster van een dierentuin nog amper haar vingers bewegen, "want ze voelen aan alsof ze van steen zijn". 

4 reacties

  • Juliette Francois

    6 jaar geleden
    In deze tijd zijn er wel meer ernstige ziekten waarvan men pas na jaren de diagnose krijgt. Geloof me... Het staat niet altijd duidelijk zwart op wit.
  • krindl

    6 jaar geleden
    pas na 2 jaar diagnose, in deze tijd ?? mensen met een hart voor dieren zijn n uitstervend ras en juist deze goede mensen hebben dan zulk een gruwelijke tegenslag…hopelijk kijkt de farmaceutische wereld meer naar deze gevallen dan naar hun aandelen -- sterkte voor deze vrouw
  • Dieter Van G.

    6 jaar geleden
    Hoe een te groot hart je je leven kan kosten... dat maakt het nog eens zo triest. Gelukkig maakt empathie meer goed, dan slecht.
  • Nikki De Ren

    6 jaar geleden
    Ocharme die vrouw toch
  1. Kinderen verlamd na simpele verkoudheid: "Papa, ik kan niet meer lopen"

    Kinderen verlamd na simpele verkoud­heid: "Papa, ik kan niet meer lopen"

    Nederlandse artsen vrezen voor volgend jaar een uitbraak van een verkoudheidsvirus dat in zeldzame gevallen kinderverlamming kan veroorzaken. Vorig jaar werden in Europa honderden kinderen door het virus getroffen, zeker dertig van hen raakten verlamd. In Nederland werden twee kinderen slachtoffer van het virus. "Hij voelde zich niet lekker en was snotterig en hangerig. De volgende dag kon hij zijn hoofd niet overeind houden en zei hij: "Papa, ik kan niet meer lopen'", getuigt de vader van de vijfjarige Geuko aan RTL Nieuws. Geuko is zo ernstig verlamd dat hij niet zonder beademing kan.
  2. ▶ Mogelijk eerste sterfgevallen door eten van vlees van ‘zombieherten’: om welke ziekte gaat het en wat is het risico voor ons?
    PREMIUM
    HLN legt uit

    ▶ Mogelijk eerste sterfgeval­len door eten van vlees van ‘zombieher­ten’: om welke ziekte gaat het en wat is het risico voor ons?

    In de Verenigde Staten zijn twee jagers gestorven nadat ze vlees hadden gegeten dat vermoedelijk afkomstig was van zogenaamde ‘zombieherten’. Het zou dus mogelijk om de eerste overdracht ooit kunnen gaan van de dodelijke ziekte naar mensen. Dat melden onderzoekers van de Universiteit van Texas via een nieuwe publicatie in het wetenschappelijke tijdschrift Neurology. Maar wat staat er precies in hun wetenschappelijke publicatie? Waaraan lijden die ‘zombieherten’? En wat is het gevaar voor ons? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters beantwoordt vijf vragen in deze HLN legt uit podcast.