Belga
Volledig scherm
© Belga

112 Slovaakse vrachtwagens in beslag genomen bij actie tegen sociale dumping in Zeebrugge

Bij een gecoördineerde actie tegen sociale dumping zijn op een bedrijventerrein in Zeebrugge maar liefst 112 Slovaakse trekkers in beslag genomen. Dat meldt Filiep De Ketelaere van het arbeidsauditoraat Gent, afdeling West-Vlaanderen. 

48 reacties

  • Joel Torreele

    6 jaar geleden
    NSE : North Sea Ellende.
  • Wilma Buttiens

    6 jaar geleden
    de regering had al veel vroeger tegen die wandtoestanden moeten optreden,op de 10 vrachtwagens op de weg zijn het zeker 8 buitenlandse,die maken onze bedrijven kapot
  • Jean Tituee

    6 jaar geleden
    Sociale dumping is slechts op te lossen met fiscale en sociale eengemaakte tarieven in de EU. Had men indertijd met de EGKS toen ze nog met 6 waren een gemeenschappelijke grondwet gemaakt met dezelfde tarieven en slechts landen toegelaten die zich vooraf hervormde naar dit model dan had men die miserie niet gehad. Maar men heeft roekeloos gekozen voor de ongebreidelde annexatiedrift met alle gevolgen van dien. Zelf Oekraïne zou men zonder veel problemen erbij pakken.
  • Dirk Delaere

    6 jaar geleden
    De EU laat dit niet toe, integendeel! Het probleem ligt in Belgie, want ieder land is zelf verantwoordwlijk voor de kontrolles op het inhouden van de regels. Maar hier worden beide ogen dichtgeknepen bij die kontrolles. Het is natuurlijk wel makelijk om alle schuld op de EU te walsen.
  • Kurt L'Ecluse

    6 jaar geleden
    Gilbert Vermeersch, het plan-Crombez deed de transportprijzen direct met 10% stijgen, omdat veel grote firma's schrik kregen van de gecombineerde aanpak. En éénmaal Crombez weg was na de verkiezing, gingen de prijzen weer omlaag omdat de huidige regering de controlecapaciteit beperkte en de mogelijkheden van de diensten beperkte.