Jonge voetbalfan (12) aangevallen door loslopende hond: ‘Nog altijd erg onder de indruk”

© IF

De twaalfjarige N. Philips werd afgelopen weekend aangevallen door een loslopende hond en raakte daarbij gewond. “Hij heeft een diepe bijtwonde aan zijn onderbeen en is erg onder de indruk van wat allemaal is gebeurd”, zegt zijn vader.

Elke Meert

De twaalfjarige N. Philips was zaterdagnamiddag rond 13.45 uur samen met zijn voetbalvrienden Tuur en Abdellah in de veldweg achter de goal naar de U15-voetbalmatch tussen SK Oudegem en Juventus Schoonaarde aan het kijken toen hij plots werd aangevallen door een Duitse herdershond.

“Mijn zoon is keeper bij Schoonaarde, maar speelde op het moment dat hij werd aangevallen niet zelf mee”, vertelt zijn vader G. Philips. “De hond kwam aangelopen van de manege naast het veld. Mijn zoon probeerde zich met handen en benen te verweren en kon zo gelukkig vermijden dat de hond in zijn gezicht beet, maar hij werd wel vastgegrepen aan zijn onderbeen. De muil van de hond liet duidelijk sporen na en de tanden veroorzaakten een open wonde. Mijn vrouw en ik, die ook naar de match aan het kijken waren iets verderop, hebben dit onmiddellijk gemeld in de kantine en konden gelukkig rekenen op een verzorger van voetbalclub SK Oudegem om de eerste medische zorgen toe te dienen. Nadien zijn we voor de zekerheid toch nog naar het ASZ in Aalst gereden, waar onze zoon nog een injectie kreeg en een antibioticakuur werd opgestart. Momenteel mag hij niet aan turn- of zwemlessen deelnemen en is hij daarbovenop nog erg onder de indruk van wat er is gebeurd.”

“Niet eerste keer”

Philips hoopt vooral op een snelle oplossing. “We willen eerst en vooral de verzorgers van SK Oudegem bedanken. Volgens het bestuur van de club zou het niet de eerste keer zijn dat diezelfde hond in de omgeving van het voetbalveld kinderen aanvalt. We hopen dat dit op korte termijn definitief kan worden opgelost voor de hond nieuwe slachtoffers maakt.”

De politie van Dendermonde kan niet bevestigen of de feiten zich nog al hebben voorgedaan, maar heeft wel een gesprek gehad met de eigenaar. “We hebben hem duidelijk gemaakt dat hij verplicht is om ervoor te zorgen dat er een degelijke omheining wordt aangebracht zodat de hond niet meer kan weglopen. Er werd ook een pv opgesteld”, aldus hoofdinspecteur Vermeir.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen