VIDEO. Werknemers blussen brand in diepvriesgroentenbedrijf grotendeels zelf

Maandagochtend ontstond er een brandje in een afdeling van het diepvriesgroentenbedrijf Dicogel in de Tombrugstraat in het West-Vlaamse Ardooie. Arbeiders waren er afbraakwerken aan het uitvoeren toen er een brandje ontstond.

bfr

De brand brak uit omstreeks 8 uur. “Het bedrijf wil de oude installatie afbreken en een nieuwe plaatsen. Bij het lassen ontstond er een brandje nabij een transportband. Het vuur verspreidde zich al snel naar enkele sandwichpanelen nabij het dak”, aldus Johan Vandeputte van de Ardooise brandweer.

Die kwam ter plaatse samen met de korpsen van Roeselare en Pittem. “Toen we aankwamen was tachtig procent van het brandje al geblust door werknemers van het bedrijf. Doordat er veel rook ontstond konden zij echter niet meer verder blussen. Wij konden de brand uiteindelijk helemaal blussen.” Een twintigtal werknemers verlieten de loods. “Voor ons was het vooral belangrijk om de ruimte genoeg te ventileren. Doordat het een ingewikkelde installatie is, was dit niet zo gemakkelijk”, besluit Vandeputte.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen