Aankondigingsborden voor politieke lezing hingen er amper één dag en toen sloegen vandalen al toe

© rr

Vorige week nog diende de N-VA-afdeling van het Vlaams-Brabantse Gooik klacht in tegen onbekende vandalen die hun borden voor de campagne ‘Gooik Spreekt’ hadden vernietigd. Nu is er een nieuw incident. Opnieuw werd vandalisme gepleegd tegen materiaal van de afdeling. Het heeft er alle schijn van dat iemand de partij viseert.

idh

“Op 30 november komt vice-premier Jan Jambon een lezing houden in De Cam over zijn beleid. Om dit kenbaar te maken, plaatsten vrijwilligers van N-VA Gooik nieuwe banners. Amper een dag na het plaatsen van de nieuwe banners haalden de lokale vandalen nu nog grovere middelen boven”, zegt N-VA-fractieleider Kristoff Hemelinckx. “Meerdere banners werden doormidden gesneden en enkele inschuifborden werden doormidden gebroken.”

Het N-VA-team reageert met een open brief op zijn website. “Respect voor elkaars mening en eigendom zijn fundamentele principes voor ons. U kan dit van ons verwachten maar we verwachten dit ook van ieder ander. Het is goed mogelijk dat u het niet eens bent met onze visie, toch zijn we er van overtuigd dat het woord sterker is dan het mes dat u hanteert.”

Inmiddels werden de banners zo goed mogelijk hersteld maar de inschuifborden zijn onherstelbaar beschadigd. Ook deze keer werd er klacht neergelegd bij de politie. Dat is al de derde keer in amper een jaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen