Koerdische manifestanten spreken van “schuldig verzuim” door Antwerpse politie

De organisatoren van de Koerdische manifestatie in Antwerpen die eind oktober nog voor ze begon uitmondde in rellen in de Brederodestraat, stellen dat burgemeester Bart De Wever (N-VA) en de lokale politie niet alleen door de Brusselse politie gewaarschuwd waren voor problemen, maar dat er die week ook expliciete bedreigingen waren geuit tegen de manifestanten. Het gaat om tweets die ook gericht waren aan De Wever en de politie.

Volgens activist Peter Terryn, die de woordvoering van de manifestanten doet, was aan de politie ook duidelijk gecommuniceerd dat er bij de actie op het Steenplein een bus zou worden geplaatst. De manifestanten ontkennen dat ze bewust en zonder medeweten van de politie onderweg de Brederodestraat kruisten, maar vinden dat De Wever ook niet van een “Turkse straat” mag spreken.

“Ons inziens zijn er alleen Antwerpse straten en wijken”, klinkt het. Ze betreuren ook dat de bus in kwestie niet door de politie begeleid werd en noemen het “schuldig verzuim” dat de risico’s vooraf bekend waren en er toch geen bijkomende maatregelen waren genomen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen