Frank Slaets pak centen kwijt door gewiekste oplichter: “Zo naïef geweest”

© Photo News

Het Openbaar Ministerie heeft achttien maanden cel geëist tegen Willy V. uit Schilde wegens oplichting. De voormalige zakenman ging talloze leningen aan, maar betaalde het geld nooit terug aan de rechtmatige eigenaars.

vdaa

Willy V. is ondertussen een bekende naam in Schilde en omstreken. Dat heeft hij te danken aan zakenman Frank Slaets, een van de gedupeerden, die V. ooit geld toestopte om een zakelijke “opportuniteit” te financieren. V. leende 15.000 euro voor de aankoop van een graafmachine. Toen Slaets zijn geld terugvroeg aan Willy V., hing die een droevig verhaal op over zijn vrouw die aan kanker zou lijden, waardoor hij even krap bij kas zat. V. beloofde het geld zo snel mogelijk terug te betalen, maar telkens wanneer de dag van betaling aanbrak, bleek V. het geld toch niet bij elkaar te hebben. Slaets heeft zijn geld nog altijd niet terug, maar voor de rechter hield V. gisteren vol dat hij het “eind volgend jaar wel in orde zou krijgen”.

Slaets kreeg genoeg van de excuses van V. en plaatste hem als oplichter op de Facebookpagina Wie is er Opgelicht door Willy V. Hetzelfde verhaal maakten twee andere vermeende slachtoffers mee. Een verzekeringsmakelaar die V. al tientallen jaren kende, claimde gisteren voor de rechtbank een bedrag van 53.000 euro. Telkens opnieuw beloofde V. om te betalen, maar het geld kwam nooit terug.

Geen intentie

De advocaat van Willy V. houdt vol dat zijn cliënt nooit de intentie had om iemand op te lichten. Volgens V. had de bevriende verzekeringsmakelaar zijn geld zelfs al lang teruggekregen. Frank Slaets kreeg dan weer het verwijt dat hij V. aan de schandpaal had genageld. “Sommigen investeerden in de zaken van mijn cliënt, maar als een zaak dan misloopt, delen ze niet in het verlies. Dan eisen ze het volledige bedrag terug. Dat is niet ernstig. In feite zou deze zaak voor de burgerlijke rechtbank beslecht moeten worden en niet voor de strafrechter.”

Het Openbaar Ministerie is wel van mening dat V. geld leende, terwijl hij wist dat hij het geld nooit zou terugbetalen. Het eiste daarom een celstraf van achttien maanden.

“Naïef geweest”

“Waarom ik hem vertrouwde? Ik had hem via een kennis leren kennen en zijn verhaal klonk enorm geloofwaardig”, reageert Slaets in Het Laatste Nieuws. “Elke keer opnieuw kwam Willy V. met smoesjes: de bank, de ziekte van zijn vrouw... In het begin geloofde ik hem, hoe onwaarschijnlijk het ook mag klinken. Ik ben heel naïef geweest. Het ergste vind ik dat hij me nog steeds lastigvalt. Wekelijks moet ik zijn smoesjes aanhoren. Hij is zelfs niet te beroerd om me soms opnieuw om leningen te vragen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen