Albert en Paola doen zoals elk gepensioneerd koppel: kibbelen over de kleinste dingetjes

Koning Albert (83) en koningin Paola (80) hebben vanochtend in het openbaar gekibbeld over wie waar moest zitten bij een bezoek aan reisbijstandsorganisatie Touring. Meteen werd bevestigd wie thuis nog steeds de lakens uitdeelt.

dhs

“Zet je daar neer”, instrueerde de vorstin haar echtgenoot, wijzend naar de stoel midden de tafel. Hij was het daar niet mee eens. “Nee, kom alsjeblieft. Jij bent de persoon om wie het gaat”, sprak hij haar tegen. Na wat tegenspartelen, moest hij zich uiteindelijk bij de wil van zijn vrouw neerleggen. Uit haar zicht en lichtjes hoofdschuddend, zuchtte hij: “Enfin.”

Albert had wel gelijk: Paola was de persoon om wie hij draaide. Zij was eind vorig jaar ten val gekomen op reis in Zwitserland. Touring repatrieerde haar toen. Uit dankbaarheid kwam ze vanochtend de alarmcentrale bezoeken en de medewerkers bedanken. De gepensioneerde koningin brak bij de val haar wervel. Meer details over het ongeval wil de entourage van Paola noch Touring kwijt. Het gaat alleszins niet om een ski-ongeluk - de koningin staat al jarenlang niet meer op de latten.

Paola, die twee maanden later opnieuw zou vallen, heeft maandenlang gerevalideerd. Ze heeft nog steeds last van haar blessures. Vorige week woensdag op Koningsdag moest ze in de kathedraal blijven zitten, terwijl haar familieleden rechtstonden voor het Te Deum.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen