Direct naar artikelinhoud
Lunchbreak

Dit moet u weten voor u gaat eten

'Pixar-genie' John Lasseter ligt onder vuur.Beeld REUTERS

Zo zullen jongeren sneller in de toekomst leerkracht kunnen worden. Waarom zaten de schattingen van belastinginkomsten van Van Overtveldt er zo vaak naast? En is er een samenzwering tegen Culture Club aan de gang? Dit moet u lezen voor u aan tafel gaat.

In het nieuws

1. Jongeren kunnen sneller leerkracht worden

Jongeren zullen sneller voor de klas terechtkomen. Zo heeft de Vlaamse regering beslist dat de educatieve masters, die de huidige lerarenopleiding aan de universiteit zullen vervangen, afhankelijk van de opleiding anderhalf tot twee jaar zullen duren.

2. Onderschat probleem: 'foie gras' bij mensen

Almaar meer mensen kampen met een vette lever door een ongezonde levensstijl. Over vijf tot tien jaar wordt het zelfs de belangrijkste oorzaak van levercirrose. 

3. Nu ligt ook "de Walt Disney van zijn generatie" onder vuur voor ongepast gedrag

John Lasseter heeft de tekenfilmwereld voorgoed veranderd. In 1995 geleden maakte hij Toy Story, de eerste computergeanimeerde langspeelfilm. Vandaag is hij creatief directeur bij Pixar én Disney. Maar daar neemt hij zes maanden verlof, na beschuldigingen van ongepast gedrag.

4. Eindelijk duidelijk: daarom klopt de rekening van Van Overtveldt zo vaak niet

Waarom zaten de schattingen van de belastinginkomsten er de laatste jaren zo vaak naast? Een tekort aan specialisten bij de administratie is een deel van het antwoord. Maatregelen die niet genoeg zijn uitgewerkt, een ander.

5. Zuhal Demir clasht met islamitische ex-rapper: "U verkondigt boodschappen die ik volledig afkeur"

In het Eén-programma Van Gils en gasten is staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) in de clinch gegaan met de voormalige Nederlandse rapper Abid Tounssi. Die had na de heisa over de lezingen in Genk en Antwerpen, waar hij te gast was, gezegd dat Demir "haar huiswerk beter moet maken".

Zuhal Demir.Beeld Photo News

Aan de koffieautomaat

1. VN geven dramatische beelden vrij van achtervolging en redding deserterende Noord-Koreaanse soldaat

Het commando van de Verenigde Naties in Korea (UNC) heeft beelden vrijgegeven van de ontsnapping, achtervolging en redding van de Noord-Koreaanse soldaat die op 13 november zijn land ontvluchtte.

Aan de koffieautomaat
Beeld AFP

2. "Is er een samenzwering tegen Culture Club aan de gang?"

"Er moet een redelijke verklaring zijn waarom geen kat op woensdagavond naar Culture Club kijkt."

3. "Communisme is gewoon een volgende stap in de evolutie"

Toen Gustaaf Peek dit voorjaar op de Nederlandse tv bekende een communist te zijn, ging er een zacht ‘oh’ door het publiek– en dat was niet uit bewondering. Peek pareert nu met het uitdagende pamflet ‘Verzet!’ "Het gaat me om rechtvaardigheid, niet om Mao-pakjes."