Direct naar artikelinhoud
Film

Sacha Baron Cohen is bereid boetes te betalen van toeristen die zich zoals Borat kleden

Sacha Baron Cohen is bereid boetes te betalen van toeristen die zich zoals Borat kleden
Beeld Photo News

Zes Tsjechische toeristen zijn in de Kazachse hoofdstad Astana beboet omdat ze gekleed gingen in een mankini zoals het filmpersonage Borat. Sacha Baron Cochen, de man achter het typetje, is bereid hun boetes te betalen. 

In hun groene mankini's en met zwarte pruik hoopten de mannen eerder deze maand een selfie te maken voor de grote letters 'I Love Astana'. Dat was echter buiten de lokale politie gerekend. Die gaf hen elk een boete van zowat 50 euro voor 'hooliganisme'.

In een Facebook-post heeft Baron Cohen gereageerd op de zaak: "Bericht aan mijn Tsjechische vrienden die een boete kregen. Stuur me foto's en bewijs dat jullie het waren, en dan betaal ik."

Achterlijk

De mankini werd, jammer genoeg volgens velen, een bekend kledingstuk nadat Baron Cohen er in 2006 in paradeerde in de film Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan. 

De film werd in Kazachstan allesbehalve enthousiast onthaald: het land en zijn inwoners worden voorgesteld als zijnde achtergesteld en achterlijk.