Tiener schept op over rellen Brussel en wordt opgepakt

© BART DEWAELE

Een 16-jarige jongen schepte begin deze week op over zijn aandeel in de rellen van Brussel, vorige woensdag, op het Muntplein. Dat en camerabeelden deden hem de das om. De jongen is opgepakt.

pom

Vorige week woensdag braken zware rellen uit op het Brusselse Muntplein. Aanleiding was het bezoek van de Franse internetsensatie Vargass92. Er sneuvelden winkelramen en de bende jongeren sloeg aan het roven. Al voor de tweede maal op vier dagen tijd moest de politie tussenbeide komen om heel jonge relschoppers terug te dringen. De eerste keer was de voorgaande zaterdagavond, na de WK-kwalificatie voor het WK.

© BART DEWAELE

Het parket Halle-Vilvoorde heeft woensdagmorgen een jeugdrechter gevorderd voor een minderjarige die betrokken was bij de rellen aan het Muntplein in Brussel, vorige week op 15 november. Het gaat om een 16-jarige jongen uit Wolvertem bij Meise. Hij was nog niet eerder gekend bij het parket.

LEES OOK: Eerst een selfie met hun idool, dan rel schoppen en winkels plunderen: “Die snotneuzen moeten opnieuw bang worden van de politie”

De minderjarige werd geïdentificeerd nadat hij op school aan het opscheppen was over zijn aandeel in de feiten, en na analyse van camerabeelden. Op de beelden is te zien hoe hij een verkeersbord en een ladder in de richting van politievoertuigen gooit.

Het parket vraagt zijn plaatsing in een gesloten instelling, voor gewapende weerspannigheid in bende, en illegaal wapenbezit.

Dinsdag meldde het Brusselse parket nog dat er al vijf minderjarige verdachten opgepakt waren en twee andere geïdentificeerd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen