Café krijgt voor tweede keer in twee weken inbrekers over de vloer: “Ze moeten acrobatenkunsten hebben uitgehaald”

Voor de tweede keer op amper twee weken tijd is Caffee Cognac in Aalst slachtoffer geworden van inbraak. Handelaars spreken stilaan van een echte plaag op en rond de Grote Markt.

Leen De Smedt

De uitbater van Caffee Cognac, waar de inbraak in de nacht van dinsdag op woensdag plaatsvond, heeft de beelden van zijn bewakingscamera's online gezet in de hoop de daders te ontmaskeren. De eerste inbraak in zijn zaak vond op 2 november plaats, toen via een achterraam op de eerste verdieping. Nu kozen de inbrekers voor een raam op de tweede verdieping. “Rond 1.30 uur geraakten ze zo binnen, op quasi dezelfde manier. Ze moeten echte acrobatenkunsten hebben uitgehaald”, aldus de uitbater.

Wat de inbrekers toen niet hadden verwacht, is dat het alarm loeihard afging. De kluis kregen ze niet tijdig open en lieten ze dan maar midden op de trap liggen. Ze dropen af met enkele honderden euro's cash uit de kassa. Twee weken geleden gingen ze er met 6.000 euro vandoor.

Op en rond de Grote Markt van Aalst wordt tegenwoordig vaak ingebroken. Intussen raadt de politie wel af om camerabeelden online te plaatsen, en vraagt om ze over te maken aan de politiediensten. Het onderzoek is in handen van het parket.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen