© Zilton

Zo vind je het juiste kostuum voor jouw figuur

De feestdagen komen eraan, tijd dus om een kostuum te vinden! Klein, groot of net breed gebouwd? Met deze tips vind je het perfecte kostuum voor jouw figuur.

cityfashion

Kijk naar je lengte

Klein van postuur? Ga voor een iets kortere blazer. Een hemd met een iets diepere V-hals staat (letterlijk) op jouw lijf geschreven. Laat de mouwen van je hemd iets onder je blazer uitkomen, anders lijk je nog kleiner. Een rechte kostuumbroek die net boven de heup komt, laat je groter lijken.

Tip: blijf weg van opvallende prints. Een neutrale, basic kleur als zwart, donkergrijs of navyblauw past beter bij jouw figuur.

Grote mannen kiezen beter voor een iets langere blazer, waar je hemd niet onderuit komt. Opvallende prints (stippen, strepen of ruiten bijvoorbeeld) brengen proportie in je lange lichaam. Laat je broek net eindigen op je schoenen.

Een das, bowtie of pochet is niet alleen heerlijk old school, het breekt je lichaam optisch in twee waardoor je bovenlichaam en onderlichaam mooi worden uitgebalanceerd.

Smal, breed of sportief gebouwd?

Mannen met een smalle lichaamsbouw willen vaak wat breder lijken. Dat doe je door een blazer te kiezen met (subtiele) schoudervullingen en drukke prints. Een broek met plooien, sigarettenpijp of klassieke pinstripe laten je benen iets breder lijken. Een leuke touch tijdens de feestdagen? Kies voor een kostuum in een opvallende kleur, jouw figuur kan dit gerust hebben!

Breed gebouwd? Een getailleerde blazer met dubbele rij knopen brengt wat lengte in je torso. Een subtiele print, fijne streep of effen kleur past perfect bij jouw lichaam. Let erop dat de stof van je kostuum niet te zwaar valt, dat maakt je lichaam geblokter.

Hard getraind of just lucky? Mannen met een sportieve lichaamsbouw kunnen evengoed moeilijkheden hebben met het vinden van het juiste kostuum. Een aansluitende blazer en rechte broek zijn altijd een succesformule. Prints en kleuren? Jij komt met alles weg!

Tip: wil je je kostuum een leuke touch geven? Je das, strikje, pochet of sokken mogen gerust wat speelser. Al is die das met rendierprint niet echt wat we bedoelen…

Last van een hemd dat steeds uit je broek hangt? Hier lees je hoe je hemd de hele dag goed blijft zitten.

Mannen: zo draag je je leren vest 3x anders

© G-START RAW

Een leren vest blijft een van de meest veelzijdige basics en is perfect voor wisselvallig herfstweer. Van casual met een sweater tot chic met een chino, zo draag je je leren vest drie keer anders!

Casual en sportief

Elke man heeft nood aan tijdloos leren jasje, ook als je liever wat sportiever gekleed gaat. Combineer je leather jacket met een casual sweater, jeans en comfortabele sneakers. James Dean is er niets tegen…

Chic de stad in

Mag het iets gekleder? Kies voor de basisformule van de city chic-look. Een chino, hemdje en loafers of kostuumschoenen krijgen een stoer kantje met een leren vest.

Stoer en mannelijk

Een leren vest is al 100% stoer, dus trek deze stijl gerust door in de rest van je outfit. Een ruiten hemdje, jeans en stevige boots zijn altijd een goede combinatie voor je leren vest. Never change a winning team!

Zo draag je je riem op de juiste manier

© Jack & Jones

Een riem enkel een handig gebruiksvoorwerp? Think again. Een riem kan je outfit een stuk stijlvoller maken in een handomdraai. Zo draag je je riem op de juiste manier!

De riem zélf

Je riem stijlvol dragen? Dat begint bij… inderdaad, de juiste riem kiezen. Let erop dat je gesp aan de linkerkant zit, anders heb je iets te gretig op de vrouwenafdeling geshopt. De gemiddelde riem heeft vijf gaatjes die een belangrijke maat-indicatie kunnen geven. Basseer je bij het passen op het middelte gaatje. Wanneer je je riem op dit gaatje vastpint, zou de flap van je riem door de eerste lus van je broek moeten passen.Lukt dit niet? Dan is je riem te groot of te klein.

Tip: een te grote riem kun je meestal nog op maat laten maken bij de schoenmaker of in de winkel waar je de riem koopt.

Je riem als onderdeel van je outfit

Je riem mag gerust dienst doen als blikvanger van je outfit. Probeer toch een bepaalde compositie in je achterhoofd te houden. Match je riem met de kleur van je schoenen en de rest van je outfit. Cognac accessoires bij een blauw pak bijvoorbeeld! Niet alleen de kleur, ook het materiaal van je riem is belangrijk. Een stoffen riem staat veel sportiever dan een glad exemplaar uit leer, dus houd je riem in dezelfde stijl als die van je outfit.

Laten zien of niet?

Bekijk (en behandel!) je riem als een duurzaam accessoire. Een casual of nette look met een hemd? Dan mag je riem gerust wat buitenlucht zien. Ook als je een (baggy) jeans draagt gecombineerd met een T-shirt mag je gerust je stoere riem tonen. Toch zijn er situaties dat je riem beter bedekt blijft onder je trui. Te simpele riemen die geen meerwaarde geven aan je outfit hoef je echt niet te tonen. Om nog maar te zwijgen over lichtjes versleten exemplaren... .

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lifestyle