Het nieuwe nest bevindt zich hoog in een boom.
Volledig scherm
Het nieuwe nest bevindt zich hoog in een boom. © RV Twitter @Bijenkweker/Hans Verbeke

Opnieuw nest Aziatische hoornaars ontdekt in buurt van Poperinge

DIERENVandaag is in de buurt van Poperinge, net over de Franse grens, opnieuw een nest van de Aziatische hoornaar ontdekt. Deze keer met een omvang van 60 op 90 centimeter. Het nest ligt op slechts op enkele kilometers afstand van de vorige vindplaats in Poperinge, waar gisteren een nest onschadelijk werd gemaakt.

6 reacties

  • Theo Van Hoof

    6 jaar geleden
    Poperinge wel. Moer Boeschete, waar het grote nest werd vernietigd, ligt toch wel volledig in Frankrijk. Spijtig dat niet de naam van de fotograaf onder de foto staat. Ik was gisteren al in het bezit van al de foto's.
  • Kees Geldhof

    6 jaar geleden
    Febe : Volledig verkeerd!! Wanneer 2 ge-isoleerde dierengroepen plots met elkaar in contact komen dan heeft de zwakkere soort, in de loop ter tijden, geen verdedigingsmechanisme weten op te bouwen en legt ze het loodje. Dit is zo gebleken, lang geleden, toen Noord- en Zuid-Amerika naar elkaar toegedreven zijn. Gigantisch veel soorten zijn dan uitgestorven!
  • Ben Strubbe

    6 jaar geleden
    Febe Chapin, dat is het hem net, bijen kunnen dat niet. In tegenstelling tot de Europese hoornaar die liever ander vliegend grut achternazit, jaagt de Aziatische hoornaar specifiek op honingbijen.
  • Theo Van Hoof

    6 jaar geleden
    Deze nest is gisteren reeds ontdekt. Ik vind het ook merkwaardig dat onder de foto niet de naam staat van de persoon die de foto's nam. @Febe Chapin. Onze bijen kennen deze vijand niet en zullen zich dus ook niet proberen te verdedigen. Op enkele minuten tijd kan een ganse bijenkolonie ten gronde gericht worden. Informeer je bij een imker zou ik zeggen.
  • Rob T

    6 jaar geleden
    @Febe, dit klopt volledig.In Aziatische gebieden heeft de honingbij zich zodanig aangepast,ze ook de hoornaar te lijf kunnen gaan. Enkel zijn onze bijen hier nog niet op voorzien en kunnen de aantallen dus (tijdelijk) drastisch dalen.