PHOTO NEWS
Volledig scherm
© PHOTO NEWS

Elk jaar tot twaalf miljoen ton afval extra in Noordzee. Zo wil de regering het probleem oplossen

De vervuiling door plastic in de Noordzee wordt elk jaar groter. Per jaar komt er tot twaalf miljoen ton afval bij. De ministerraad keurt straks een actieplan goed om het probleem aan te pakken, schrijft VTM NIEUWS. "Iedereen moet zijn knop omdraaien. Onze Noordzee mag geen soep van plastic worden", klinkt het bij staatssecretaris Philippe De Backer (Open Vld), die het actieplan opstelde.

88 reacties

  • ingrid mertens

    6 jaar geleden
    Als je al ziet welke afval dat sommige mensen durven achter te laten op strand, echt respectloos naar de natuur toe!! Dit zou veel zwaarder gestraft moeten worden in ELKE badstad!! .
  • Nico VanLandschoot

    6 jaar geleden
    Als iedereen gewoon zijn afval zou opruimen en in de daarvoor voorziene vuilnisbakken en containers zou gooien,was er geen enkel probleem Spijtig genoeg zijn vele mensen gewoon egoïsten,die te lui zijn om afval te sorteren en het gewoon in het rond gooien.Het kan hen geen bal schelen dat het milieu naar de knoppen gaat.Als deze mentaliteit niet veranderd gaat het milieu en onze wereld onvermijdelijk ten onder.
  • rik lagrou

    6 jaar geleden
    moest men mensen die sluikstorten zouden 8 uur moeten opkuisen en als je ziet hoeveel er in waterlopen word gestort of zelfs maandverbanden en luiers bij sommigen in wc (waterloop) in plaats van vuilbak -en ja ook sommige bedrijven /maar kijk eens naar sommige ontwikkelingslanden dat ook deze leren netjes te leven want wereldwijd probleem -Die daar klaagt omdat geluk geeft van OCMW uitkering krijgen en niet de moeite doet om zijn vuil in vuilbak --je zou moeten beschaamd zijn ,,
  • Twan Opdebeeck

    6 jaar geleden
    Gisteren Doc 2 'Beerput Nederland' bekeken.Waar havens zijn,zijn raffinaderijen om brandstof voor schepen te leveren.Chemisch afval van heel de wereld wordt door de stookolie gemengd waar motoren van zeeschepen op varen!Gekend sinds de jaren 80!Enorm schadelijk voor mens en milieu!Die boten met giftige uitstoot komen steeds dichter bij woonkernen (Antwerpen, Gent,...).Wanneer pakt men deze zwendel aan?
  • Paul van de velde

    6 jaar geleden
    Woon in een appartementsblok met 5 app. Grijze en groene vuilbak en sorteren van pet-flessen. Er zet maar één iemand zijn vuilbakken buiten, wij. Waar blijven die anderen dan met hun vuilnis?