Een illustratie van de grootste batterij ter wereld.
Volledig scherm
Een illustratie van de grootste batterij ter wereld. © Timothy Artman / Tesla

Elon Musk wedde dat Tesla in 100 dagen tijd de grootste batterij ter wereld zou bouwen. Nu is ze klaar

Tesla, het bedrijf van Elon Musk, heeft in Australië de grootste batterij ter wereld gebouwd. En dat in amper 100 dagen tijd. Het gevolg van een weddenschap die Musk aanging op Twitter.

16 reacties

  • Gert De Vries

    6 jaar geleden
    Hopelijk vergaat het deze Tesla grootste batterij ter wereld niet zoals de Engie Electrabel "batterij-container" in Drogenbos, die recent in vuur en vlam is opgegaan.
  • Geert Matthys

    6 jaar geleden
    En op een dag is de lithium in Afghanistan op. En wat doet u dan mr Musk? Factuur nog duurder maken
  • Ronny Vandezande

    6 jaar geleden
    @Serge leen kent u nog een auto bouwer die zo vernieuwend is? Ondanks dat hij alle patenten vrij gaf is er nog geen enkele autobouwer die hem na doet. En alle Duitse merken hebben 5j bij moeten vragen omdat ze niet mee zijn. Is er nog een persoon in de wereld die zulke grote vernieuwingen maakt?
  • Herman Verbruggen

    6 jaar geleden
    Energie is goedkoop, en overal aanwezig. Het hele universum is één grote energie-puls. Het probleem, voor de energie gebruiker, is opslag en transport. Daaraan betalen we ons blauw. In die optiek zijn de innovaties die Musk en zijn teams nu doen, een stap in de goede richting.
  • yves Strubbe

    6 jaar geleden
    Zij die dit becritiseren moeten bedenken dat dit een eerste stap is. Ook de trein en de auto zouden volgens voorspellingen geen grote toekomst tegemoet gaan. Ook aan vliegen heeft 200 jaar geleden niemand gedacht.