© copyright Damien Broderick

Telkens hij zich omkleedde, moest Damien de dode huid weg stofzuigen. Niets werkte tegen zijn psoriasis, tot een collega deze tip gaf

De Ierse blogger Damien Broderick lijdt al vanaf zijn achttiende aan psoriasis, en niet de lichtste vorm. In foto’s die hij onze redactie bezorgde, toont hij hoe zijn volledige romp rood en schilferig was. “Telkens ik me omkleedde, leek het wel te sneeuwen, zo schilferde mijn huid. Ik moest steevast de stofzuiger nemen wanneer ik mijn kleren uittrok.”

nkdr

De 26-jarige blogger en fotograaf vertelt hoe hij rond zijn achttiende van de ene dag op de andere vol stond met de rode vlekken die eigen zijn aan psoriasis. “Ik werd op een ochtend wakker en mijn hele lichaam was ermee bedekt.”

© copyright Damien Broderick

“Ik ging naar de dokter en kreeg een cortisonekuur voorgeschreven. De crème loste het binnen de drie maanden op en zeven jaar lang bleef het weg, tot ik op 20 oktober van dit jaar wakker werd en opnieuw vol stond.”

“Mijn torso en mijn rug waren helemaal rood. Vanaf mijn dijen tot aan mijn voeten was ik een en al rode, schilferige vlekjes. Telkens ik een kledingstuk uittrok, leek het wel huid te sneeuwen. Ik moest de stofzuiger erbij nemen telkens ik mijn kleren uittrok.”

Een nieuwe behandeling met cortisonecrème werd hem afgeraden door de dokter en ook de zonnebankkuren die vaak worden aangeraden, liet Damien liever links liggen. “Ik wilde acupunctuur proberen, maar dat was te duur, dus hebben enkele collega’s me aangeraden babyzalf van Child’s Farm te gebruiken.”

“Binnen enkele dagen zag ik al een verschil. Mijn gezicht klaarde eerst op, daarna mijn nek, mijn torso en tenslotte ook mijn benen. Het leek zich wel een weg naar beneden te banen door mijn lichaam. Ik gebruik de producten nu ongeveer een maand en mijn huid is bijna volledig weer de oude.”

© copyright Damien Broderick

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer