De leden van de Marokkaanse moskee van Winterslag zijn vereerd dat hun gebedshuis uitgekozen is voor de eerste islamitische eredienst op de VRT.
Volledig scherm
De leden van de Marokkaanse moskee van Winterslag zijn vereerd dat hun gebedshuis uitgekozen is voor de eerste islamitische eredienst op de VRT. © Mine Dalemans

Vrijzinnige humanisten willen gelijk worden behandeld door VRT

VRTIn het kader van het debat rond de uitzending van de erediensten vragen de vrijzinnige humanisten om gelijk te worden behandeld. De VRT kondigde afgelopen week aan dat er per jaar twee islamitische erediensten zullen worden uitgezonden.

4 reacties

  • Rania Desaegher

    6 jaar geleden
    Het is niet de taak van een openbare omroep om indoctrinatie te organiseren. Dat doet ze al genoeg via haar zogezegde objectieve programma's. Die vrijzinnigen hebben wel gelijk als ze evenveel rechten eisen dan religieuze levensbeschouwingen.
  • Roger Duyssens

    6 jaar geleden
    Is in principe juist. In feite heeft iedere levensbeschouwing evenveel recht maar zou men niet beter dit allemaal niet vervangen door een uitzending van burgerzin en maatschappelijk gedrag. Dit is iets wat voor iedere levensbeschouwing toch de leidraad moet zijn voor een samenleving.
  • Marinus Morsink

    6 jaar geleden
    Gewoon alles afschaffen , doe maar tussen de vier muren , een ander er niet mee lastig vallen .
  • Griet Maes

    6 jaar geleden
    Daar hebben ze helemaal gelijk in. Dat was ook mijn eerste opmerking toen ik dit hoorde, dan heeft elke erkende godsdienst recht op zendtijd. In mijn ogen is dit niet de taak van de vrt en moeten ze het gewoon voor elke godsdienst afschaffen. Probleem opgelost!