Hond loopt speelplaats op in Paal: twaalf kinderen gewond

Twaalf leerlingen zijn vrijdagmiddag op een school in Paal, een deelgemeente van Beringen, gewond geraakt nadat een hond uit de buurt de speelplaats op liep. Dat meldt Het Belang van Limburg.

kosn|hvv

Het ongeluk gebeurde in lagere school De Buiteling in Paal. De hond van de buurman kwam op de speelplaats terecht, twaalf kindjes raakten gewond. Volgens Gilbert Lambrechts (SP.A), burgemeester van Beringen, sprong het dier vermoedelijk over een muurtje. “De precieze omstandigheden zijn nog niet duidelijk, omdat enkel kinderen het zagen gebeuren”, aldus nog de burgemeester aan VTM Nieuws.

Negen kinderen konden ter plaatse verzorgd worden. Drie leerlingen werden gebeten en moesten naar het ziekenhuis om de wonden te laten verzorgen, maar ook zij zijn intussen weer thuis.

Alle ouders werden ingelicht en opgevangen in de school. Er is een huisarts en psychosociale hulp aanwezig. De leerlingen krijgen maandagochtend bijstand van een kinderpsychologe, nadat ze eerst door hun eigen leerkrachten zijn opgevangen.

De hond werd naar een hondenasiel overgebracht. “Het gaat om een Mechelaar van tien maanden oud. We bekijken wat er met de hond gaat gebeuren,” aldus waarnemend korpschef Geert Wouters.

© ToPa

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen