Jonge verdachten van drie overvallen in Leopoldsburg opgepakt

De lokale politie Kempenland heeft de verdachten opgepakt van drie overvallen in Leopoldsburg. Twee warenhuizen en een krantenwinkel waren het doelwit van één meerderjarige en twee minderjarigen. Dat maakte het parket van Limburg vrijdag bekend. De arrestaties gebeurden woensdag en donderdag.

In Leopoldsburg werden tussen 3 en 17 november twee warenhuizen en een krantenwinkel overvallen. Op 3 november rond 19 uur stapten drie overvallers een warenhuis aan de Faytlaan in Leopoldsburg binnen. Ze waren in het zwart gekleed en gewapend met een mes, een steekpriem en een handvuurwapen. De winkelbedienden moesten onder bedreiging de dagopbrengsten overhandigen.

Donderdag 16 november gebeurde een gelijkaardige overval op een warenhuis aan de Lommelsesteenweg. Twee daders stormden binnen en bedreigden de winkelbedienden met een mes en handvuurwapen. Ze konden geen buit maken.

Vrijdag 17 november kreeg een krantenwinkel op de Heuvelstraat het ongewenste bezoek van de overvallers. Drie mannen in zwarte kleding met maskers bedreigden de uitbaters met een mes en een vuurwapen. De overvallers moesten zonder buit op de vlucht slaan.

Na intens speurwerk van politie Kempenland kwamen drie jongeren in het vizier, namelijk een 18-jarige man uit Heusden-Zolder en twee minderjarige kompanen. De minderjarigen zijn ter beschikking geteld van de jeugdrechtbank. De meerderjarige is voor de onderzoeksrechter moeten verschijnen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen