© ontwerp ZJA, Zwarts & Jansma Architects

Kies een naam voor het nieuwe zwembad in Deurne dat steeds meer vorm krijgt

Het gloednieuwe zwemcomplex aan Park Groot Schijn in Deurne begint steeds meer vorm te krijgen. De stad Antwerpen en toekomstig uitbater Sportoase stelden hun plannen voor van het nieuwe zwemcentrum. Het moet meer dan een modern alternatief worden voor het verouderde Arena-zwembad, met een superrecreatief speel- en ontspanningsbad voor alle leeftijden. Sportoase zoekt nog een spraakmakend thema en een naam voor dit nieuwe zwemcentrum en vraagt de input van de Antwerpenaar.

JoRo

Sportoase stelde de plannen voor van het nieuwe zwembad vlakbij de Ruggeveldlaan, dat een nieuwe landmark moet worden in Park Groot Schijn. Het zwemcentrum zal uit vier afgebakende zones bestaan:

• zone 1: het nieuwe, moderne sportbad voor zwemtrainingen en competities, met 8 banen van 25 meter en een instructiebad met schoonspringinstallatie en beweegbare bodem;

• zone 2: de baden voor kinderen en actieve recreatie met onder meer een golfslagbad, waterversnellingen, speelelementen, spraypark,… daarnaast een warme lagune met wellnesszone en buitenbaden met ligweide;

• zone 3: een superrecreatief glijbanencomplex met familie- en actiezone;

• zone 4: fitness en groepslessen.

© Ontwerp ZJA, Zwarts & Jansma Architects

© PDR

“Dit nieuwe zwemcentrum van Sportoase is meer dan een zwembad, het is een totaalconcept”, zegt schepen van Sport Ludo Van Campenhout (N-VA). “Het wordt een enorme sportieve aanwinst voor de stad. Wat mij enorm aanspreekt is dat het project door zijn concept met verschillende zones alle leeftijden en doelgroepen de kans geeft om te zwemmen en te ontspannen. En dat aan democratische prijzen. Het wordt een zwemcentrum voor iedereen.”

“Het zwemcentrum van Deurne moet het paradepaardje van onze zwembaden worden, we noemen het dan ook een ideale combinatie tussen ontspanning, sportiviteit en superrecreatie”, zegt Michaël Schouwaerts, operationeel directeur van Sportoase.

© Ontwerp ZJA, Zwarts & Jansma Architects

Nieuwe naam

Het zwemcentrum van Park Groot Schijn zoekt nog een naam en een thema. Iedereen kan vanaf vandaag, 15 december, tot woensdag 31 januari 2018 voorstellen indienen via de website www.sportoase.be. Na een selectie van de vijf beste voorstellen, kan iedereen drie weken meestemmen voor de uiteindelijke naam. Begin maart worden dan de uiteindelijke naam en winnaar bekendgemaakt. Uit alle inzendingen worden tien winnaars getrokken die uitgenodigd worden op de officiële opening van het zwemcentrum en een abonnement voor drie maanden krijgen.

© Ontwerp ZJA, Zwarts & Jansma Architects

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER