Politie schiet verwarde man met mes neer op Schiphol, verdachte is geen onbekende voor het gerecht

De Amsterdamse luchthaven Schiphol is vrijdag deels ontruimd nadat een man dreigde met een mes. De Marechaussee heeft hem uitgeschakeld. Hij is niet levensbedreigend gewond en is aangehouden.

tg

De verdachte, die verward was, zou ruzie hebben gehad met een andere man. Daarna liep hij, gewapend met een mes, het bureau van de marechaussee binnen. Daar bedreigde hij een medewerker. Hierop is hij in zijn benen geschoten en per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis.

De verdachte is intussen geïdentificeerd. Het gaat om een 29-jarige uit Den Haag. Hij geen onbekende bij het gerecht en is eerder al opgepakt voor ’gewelddelicten op Schiphol’, zegt de Nederlandse politie.

(lees verder onder de video)

Volgens de politie is de situatie op de luchthaven op dit moment weer veilig.

Er waren verschillende ambulances ter plaatse. Ook landde er een traumahelikopter.

Getuigen hebben meerdere schoten gehoord, zo meldt de zender AT5. Na het schietincident ontstond er paniek. Treinen konden tijdelijk niet stoppen op station Schiphol.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het is niet bekend wat de ontruiming betekent voor de vertrekkende en aankomende vluchten. Buiten het luchthavengebouwen staan honderden mensen te wachten om naar binnen te kunnen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De NS zegt dat er geen treinen op Schiphol stoppen uit veiligheidsoverwegingen.

Het incident gebeurde in de publieke zone, voor de veiligheidscontroles. Volgens de politie had de man wellicht geen terroristische motieven. Maar dat wordt nu nog verder onderzocht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen