15.600 euro premie voor werkzoekende 45-plussers die eigen zaak starten

Volgens Unizo kunnen werkloze 45-plussers in totaal 15.600 euro gespreid over twee jaar krijgen als ze een eigen zaak starten. De Vlaamse regering vernieuwde daartoe vrijdag de maatregelen om meer werkzoekenden op weg te helpen als ondernemer, aldus de ondernemersorganisatie.

Unizo is deels tevreden met die maatregel. Op zich is die positief omdat die werkzoekenden uit de werkloosheid moet halen. “Unizo stelt zich wel vragen bij de hoogte van de uitkering die werklozen krijgen wanneer ze een zaak starten: in totaal 15.600 euro, gespreid over twee jaar.”

Zo had de ondernemersorganisatie liever een ondersteuningsaanbod gezien voor alle leeftijdscategoriën, en dus niet enkel voor de 45-plussers. “We vragen ons af of het niet beter was geweest om de beschikbare middelen hier wat meer te spreiden en desnoods wat lagere premies te voorzien, maar dan voor élke werkloze die een zaak wil starten, ongeacht de leeftijd”, zegt waarnemend gedelegeerd bestuurder Johan Bortier.

De regeling krijgt het voordeel van de twijfel, klinkt het nog. Unizo wil een grondige monitoring van de maatregel, zodat desnoods bijgestuurd kan worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen