© Gmax

1 / 8
thumbnail: null

HERBELEEF. Late tegentreffer kan Lierse niet redden tegen Leuven: 2-1

Lierse heeft een tweede opeenvolgende nederlaag geleden op het veld van OH Leuven. De Leuvenaars speelden een sterke eerste helft. Ze gingen rusten met een verdiende 2-0 voorsprong. Lierse veranderde van tactiek in de tweede helft. Dat loonde. De Pallieters konden het evenwicht herstellen. Veel kansen leverde dat niet op. OH Leuven leek de partij uit te spelen tot Bourdin toch de aansluitingstreffer maakte. Verder kwam Lierse niet. De Pallieters blijven wel aan de leiding in de tweede periode, maar ziet OHL naderen tot op drie punten.

Geert Fierens

De openingsfase leek afwachtend te beginnen. Tot Casagolda een voorzet van Storm voorbij Rakovsky kopte. Lierse was wat aangeslagen na de plotse openingsgoal en OH Leuven zette door. Aguemon kon Rakovsky niet kloppen. Dat kon Koen Persoons net na het halfuur wel. Hij kon een hoekschop van dichtbij binnentikken.

Lierse veranderde van tactiek in de tweede helft. De Pallieters gingen met twee spitsen spelen en dat loonde. Het tempo bij Lierse ging omhoog. Camargo stuurde Yagan diep, maar zijn lob belandde op het dak van het doel. De wedstrijd werd evenwichtiger, maar grote kansen kregen de bezoekers niet. Yagan kon Gillekens nog eens testen van ver, maar die pareerde moeiteloos. OHL dreigde op de counter via Storm. Ook Maertens was gevaarlijk van ver, maar zijn schot ging over.

OH Leuven leek de wedstrijd rustig uit te spelen. Tot een vrijstaande Bourdin de aansluitingstreffer vrij kon binnenduwen aan de tweede paal. Lierse kreeg weer hoop, maar Leuven bleef overeind.

Ondanks de tweede nederlaag op een rij blijft Lierse leider in 1B. Het ziet OH Leuven wel naderen tot op drie punten. De tweede periode is dus zeker nog niet binnen voor Lierse. Het worden nog acht zware wedstrijden na de winterstop voor de Pallieters als ze de periodetitel willen binnenhalen.