Palestijnse betogers ten oosten van Gaza-Stad aan de grens met Israël.
Volledig scherm
Palestijnse betogers ten oosten van Gaza-Stad aan de grens met Israël. © Photo News

VS zien Klaagmuur als deel van Israël. Palestijnen aanvaarden Amerikaanse verklaringen niet

De Verenigde Staten zien de Klaagmuur in de Oude Stad van Jeruzalem als een deel van Israël in een mogelijk toekomstig Israëlisch-Palestijnse vredesakkoord. Dat deelt een hooggeplaatste Amerikaanse regeringsmedewerker mee. De mededeling is olie op het vuur voor de Palestijnen, die net als Israël Jeruzalem als hun hoofdstad beschouwen.

20 reacties

  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Hans Hoppe: de Eiffeltoren is gebouwd in Frankrijk en heeft altijd in Frankrijk gestaan. Israel is amper 70 jaar oud, de Klaagmuur meer dan 2500 jaar, en die staat pas sinds 1967 in Israël! (en dan nog: zelfs niet erkend door de rest van de wereld). En heeft in zijn lange geschiedenis meer niét dan wel in door Joden bestuurd gebied gestaan.
  • amir alispago

    6 jaar geleden
    Die Klaagmuur is droogreden om alles van Palestijnen te stelen en hen onderdrukken .Dat ze dat Klaagmuur maar neen en in west Jeruzalem planten. Iedereen blij en geen bloedvergieten.
  • Chris Devlaeminck

    6 jaar geleden
    Religie is idioterie. Heilige plaatsen? Ongelofelijk, belachelijk, zielig en triest dat mensen in 2017 daar nog altijd aan vasthouden. Daarvoor vechten en moorden. Dat de mensheid niet meer evolueert is een zekerheid.
  • patrick decoo

    6 jaar geleden
    ach zo hebben ze weer eens een excuus om te vechten daar
  • Hans Hoppe

    6 jaar geleden
    Als de klaagmuur geen deel van Israel zou zijn, dan staat de Eifeltoren echt niet in Frankrijk !