Kamerlid Hendrik Bogaert (CD&V).
Volledig scherm
Kamerlid Hendrik Bogaert (CD&V). © BELGA

Bogaert (CD&V): "Ik heb geen probleem met moslims in de straat, maar het groeiend aantal zichtbare religieuze tekens kan een probleem worden"

hoofddoekendebatKamerlid Hendrik Bogaert (CD&V) heeft de afgelopen weken op geen enkele nieuwjaarsreceptie iemand gesproken die zijn voorstel rond de hoofddoek niet steunt. Dat zei hij zaterdag op het nationale nieuwjaarsfeest van CD&V. Daar maakte voorzitter Wouter Beke in zijn speech nogmaals duidelijk dat het standpunt van Bogaert niet dat van de partij is.

78 reacties

  • nicole nys

    6 jaar geleden
    Natuurlijk heeft Bogaert gelijk. Toch ongelofelijk dat hij door zijn eigen "vrienden" teruggefloten wordt. In zijn plaats zou ik voor een andere partij kiezen. Dit is de tweede grote blunder van Beke in enkele weken.
  • jef vermeulen

    6 jaar geleden
    Bogaert zet u op een andere lijst en ik stem op u. Tenminste ene clevere in de kamer: De Kamer vertegenwoordigt toch "het volk" niet waar ?
  • DIRK JULIUS VANDESSEL

    6 jaar geleden
    "Kan een probleem worden" ????? Maar het IS al een gigantisch Europees probleem, behalve in de 4 Visegràd landen en in Bulgarije waar er WEL rekening gehouden wordt met de billijke belangen behartiging van de eigen bevolking, daar WEL !
  • Eric Van den Bergh

    6 jaar geleden
    Hij heeft gelijk, en cd&v verloochend z’n eigenheid voor stemmen, zoals ook rood en groen doe. Wie stemt nog voor zo’n partij?
  • Jan Delafontaine

    6 jaar geleden
    Het gaat hem niet om symbolen of tekens, het gaat hem om middeleeuwse barbaarse culturen die hier niet thuis horen.