© Photo News

Drie Belgische snowboarders dwingen historische kwalificatie af voor Winterspelen in Pyeongchang

Met Seppe Smits, Sebbe De Buck en Stef Vandeweyer nemen er begin komende maand in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang voor het eerst drie Belgische snowboarders deel aan de Olympische Winterspelen, zo bevestigde Sneeuwsport Vlaanderen vrijdag.

Zij staan immers alle drie in de top veertig van de olympische kwalificatielijst en krijgen daardoor startrecht in Zuid-Korea. De definitieve selectie moet nu nog bevestigd worden door het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC). Maandag staat daar een raad van bestuur op het programma om de laatste knopen door te hakken. Vast staat al wel dat het om de grootste naoorlogse Belgische delegatie zal gaan voor de Winterspelen en mogelijk zelfs de grootste aller tijden. In 1936 vaardigde ons land 27 atleten af naar Hitlers “Nazi-Spelen” in Garmisch-Partenkirchen. Vier jaar geleden bestond het team uit zeven atleten.

Smits, De Buck en de amper achttienjarige Vandeweyer komen in Pyeongchang zowel op de slopestyle als de Big Air in actie. Smits is als regerende wereldkampioen op de slope een van de medaillekandidaten in Zuid-Korea. Vier jaar geleden op de Spelen in het Russische Sotsji greep hij er net naast een finaleplaats. De Big Air stond toen nog niet op het olympische programma. De Buck en Vandeweyer vieren komende maand hun olympisch debuut in Azië.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Olympische Spelen