© Wim Hendrix

Hof van beroep behandelt in mei gruwelmoord op Antwerpse Zuid

Het hof van beroep in Antwerpen buigt zich op 3 en 4 mei over de gruwelmoord op het Antwerpse Zuid. Dat is vrijdag beslist op een inleidende zitting. De Roemeen Ludovic Z. (41) had tweeënhalf jaar geleden zijn ex-vriendin Dorina Stef (37) de keel overgesneden in haar appartement aan de Graaf van Hoornestraat. Daarna had hij haar vanop het balkon van drie hoog naar beneden geduwd. De politie en tal van omstaanders waren getuigen van de feiten.

Dorina had een punt gezet achter haar kortstondige relatie met Ludovic, omdat hij geweld tegen haar gebruikte. De beklaagde kon de breuk niet verkroppen en stalkte haar. Ludovic drong in de nacht van 26 op 27 mei 2015 het appartement van haar onderbuur Theo H. binnen, die hij vastbond en acht uur lang gijzelde.

De volgende ochtend dwong hij Theo H. om te zeggen dat hij ziek was, zodat Dorina de deur zou openen, wat ze ook deed. Het slachtoffer had voordien al de politie verwittigd, omdat ze voelde dat er iets niet pluis was. Toen agenten ter plaatse kwam, trok de beklaagde haar het balkon op.

Ludovic Z. stelde de politie een ultimatum: de agenten moesten vertrekken of hij zou haar doden. Toen ze niet vertrokken én er ook nog eens in slaagden om de benedendeur te forceren, sneed hij zijn ex-vriendin de keel over en duwde hij haar van drie hoog naar beneden.

De politie slaagde er nog in om Theo H. te bevrijden. Ludovic had intussen ook in zijn eigen hals gesneden en dreigde van het balkon te springen. De speciale eenheden konden hem overmeesteren. De veertiger werd in eerste aanleg veroordeeld tot dertig jaar cel en tien jaar terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER