© Marc Herremans - Mediahuis

© © VIER / Tim De Backer

thumbnail: null
thumbnail: null

De auto van Michel Van den Brande: “Snel gaan en opvallen”

Naar aanleiding van het Autosalon vragen wij bekende Vlamingen naar verhalen over hun auto(‘s). Vandaag: ondernemer Michel Van den Brande.

Dat Michel Van den Brande (bekend van ‘The Sky is the Limit’) iets met auto’s heeft, is bekend. Zo is hij met zijn bedrijf Kontrimo niet alleen partner van het Circuit van Zolder, maar in zijn eigen garage stonden op een bepaald moment meer dan 30 auto’s. En niet de minste.

Om wat voorbeelden te noemen uit zijn collectie luxewagens en classic cars: een Ferrari F430 cabrio, een Rolls Royce Silver Shadow, een unieke Peugeot 404 uit 1963, een Chevrolet pick-up en een Pontiac Firebird. Allemaal verzameld op 20 jaar tijd.

Twee jaar geleden deed hij een aantal van die wagens van de hand, en kwamen er nieuwe speeltjes in huis. Het mag blinken en het mag snel gaan, zoveel is zeker. En er mag regelmatig iets extra bijkomen, zoals recent de BMW X6-M met 576 pk. Maar hij kan ook kiezen uit andere BMW’s zoals de Z1, 850, 750, de 315 en de M3 cabrio.

© EPA-EFE

Het meest opvallende is zonder twijfel de BMW i8. In het begin was die auto gewoon zwart. Maar het beestje is ondertussen gepimpt tot een opvallende verschijning, deels in matzwart en deels in satijn-canion-koper. Ergens discreet parkeren, lukt natuurlijk niet meer met zo’n auto. Maar dan pak je toch gewoon een ander exemplaar om die dag mee rond te toeren?

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer