Vermoeider dan anders? 3 recepten van Sandra Bekkari die je helpen herbronnen
Voel je je de jongste weken een beetje vermoeider dan anders? Dat is niet zo gek. Want de feestdagen en de nieuwjaarsrecepties waren dan wel heel gezellig, echt superfit word je niet van zo'n intense periode. Daarom geef ik je deze week een paar tips om snel weer in vorm te raken.
Zwaardere maaltijden en grotere porties, overgoten met een paar glazen alcohol? Dat betekent ook veel extra werk voor je lever. Die 'natuurlijke ontgifter' kan na een stevige feestperiode weleens overbelast zijn, waardoor de afvalstoffen in je lichaam moeilijker geëlimineerd worden. Gevolg: je voelt je veel sneller moe en futloos en je kan zelfs hoofdpijn krijgen. Tijd om even te herbronnen, dus. Maar hoe begin je daar nu best aan?
DON’T
Ik ben geen fan van strenge detoxkuren waarbij je overleeft op soepen en sapjes. Dan eet je een week lang zo streng dat je 'wanneer het weer mag' helemaal uit de bocht gaat en alles naar binnen werkt waar je een week lang naar smachtte.
DO
Even ‘extra’ gezond leven: zon ondersteun je het natuurlijke ontgiftingsproces van je lichaam en gun je je lever een beetje extra rust. Zet veel donkergroene groenten op het menu (bijvoorbeeld spinazie, broccoli, boerenkool), die bevatten chlorofyl en dat helpt het lichaam ontgiften. Ook belangrijk: als je darmen goed werken, kunnen ze afvalstoffen beter afvoeren. Verzorg dus je darmflora door vezelrijk te eten (veel groeten en fruit!). Ook yoghurt kan helpen. Om je lever wat rust te gunnen minder je je vleesconsumptie en beperk je alcohol. Ook meer water drinken en extra bewegen kan je lichaam helpen bij het afvoeren van afvalstoffen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Katerproof: pasta op een stokje, cloud bread en 4 andere TikTokrecepten die je in een wip op tafel zet
-
Lidl
Fan van cheesecake? Deze plattekaastaart met pomelo smaakt heerlijk fris
Als dessert of als vieruurtje: voor deze plattekaastaart hoef je geen uren in de keuken te staan, terwijl hij toch enorm patisserie-waardig is. Hallo, heerlijk romige smaak van plattekaas in combinatie met kruimeldeeg! De frisse smaak van de pomelo, een kruising tussen pompelmoes en grapefruit, maakt het helemaal af. -
Gen Z en millennials eten steeds minder spruitjes: wordt ’s werelds meest gehate groente binnenkort uit de keuken verbannen?
De meeste kinderen zijn niet bepaald dol op spruitjes vanwege hun uitgesproken, bittere smaak, die we, eenmaal volwassen, juist leren appreciëren. De groene koolsoort is immers vernoemd naar de hoofdstad van ons land. Toch lijkt het erop dat de nieuwe lading volwassenen en volwassenen in spe de groente liever links laat liggen. Dat blijkt uit cijfers van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing. -
-
Video: Jan Van Looveren en Saartje Vandendriessche samen in de sportschool
-
Livios
Een snellere en goedkopere oplossing voor het klassieke zwembad in de tuin
Zomers genieten: dat betekent ook relaxen in en rond het zwembad. Doe je dat het liefst in alle privacy en zonder je te moeten verplaatsen? Bouwsite Livios legt uit welke stappen je nu best onderneemt om binnenkort optimaal te kunnen genieten. Ook een budgetvriendelijk(er) alternatief voor het klassieke zwembad komt aan bod. -
PREMIUM
Deze 3 ovenschotels uit het nieuwe boek van Wim Ballieu zijn een portie pure nostalgie. “Ik heb een grote liefde voor gehakt en patatten”
Chef Wim Ballieu groeide op met de ovenschotels van zijn mama en metje Mariette. “Voor mij zijn die schotels nostalgie voor de smaakpapillen en de soul.” In zijn nieuwe kookboek ‘Ovenschotels’ verzamelde hij zesenzestig recepten, rangschikte ze per seizoen en zette de lokale telers en boeren in de schrijnwerpers. Het boek is nog niet uit, maar wij mogen jullie alvast exclusief drie recepten tonen: een kruidige parmentier, een verfijnd vispotje en een gezellige racletteschotel. -
PREMIUM
Zo kweek je gember, kurkuma of zoete aardappel in je eigen tuin
-
HLN Shop
“Gebruik er verschillende door elkaar”: podoloog geeft raad bij het kiezen van jouw perfecte wandelschoenen
-
Lidl
We love witloof! Vul de wintergroente eens met champignons en druiven
Hé, gij daar! Show some loof, want de week van 1 tot en met 7 februari staat helemaal in het teken van witloof. Steek de lekkere wintergroente eens in een verfijnd jasje en vul met champignons en druiven. Met een krokant gebakken cordon bleu en een notencrumble voor wat extra crunch heb je zo een bordje onversneden comfortfood. -
'Erwtenmelk' zou weleens het gezondste alternatief kunnen zijn voor koemelk
Na aardappelmelk, sojamelk of amandelmelk vinden we sinds kort in de winkelrekken nog een nieuwe soort: melk van erwten. Al moeten we het plantaardige alternatief voor melk een ‘drank’ noemen. De erwtendrink is beter voor het milieu, maar is ze ook gezond? Diëtiste Sanne Mouha bekijkt de ingrediëntenlijst en geeft antwoord. “Je kan het beter opschuimen dan andere plantaardige dranken.” -
Independer
Je huisbaas renoveert je woning: wat zijn jouw rechten als huurder? En hoe zit het met de maandelijkse huur?
1 reactie
Resterende karakters 500
Log in en reageerPiet Corneel