Photo News / Raphaæl Demaret
Volledig scherm
© Photo News / Raphaæl Demaret

"Meer dan 80 procent handelaars wil verplichte afronding naar 0 of 5 cent"

Negenentwintig procent van de kleinhandelaars rondt het kassaticket of de prijzen in de rekken af naar 0 of 5 eurocent. Dat blijkt uit een onderzoek van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ), waaraan 657 handelaars uit verschillende sectoren deelnamen. Meer dan 83 procent van de handelaars wil de afronding naar 0 of 5 eurocent zelf verplichten.

67 reacties

  • Alfons Verbist

    6 jaar geleden
    Men zal allicht dan ook de prijzen van de producten/artikelen in die mate aanpassen, dat ze altijd naar boven kunnen afronden.
  • frieda schaut

    6 jaar geleden
    alsof het leven nog niet duur genoeg is!! neem bij elke betaling maar 1 centje, dan kom je op jaarbasis al snel op een behoorlijk bedrag dat de consument verliest! de prijzen afronden naar beneden zou een oplossing zijn, maar ja bij ons kan dit niet hé
  • Tim Peeters

    6 jaar geleden
    Juist Willy voelen. Als cash geld verdwijnt is dit zeer slecht . Dan hebben de banken totale macht.
  • willy goelen

    6 jaar geleden
    Gezien onze netto lonen lager liggen dan in Nederland en Lux en FR en D willen 100 % van de consumenten dat de prijzen van producten aangepast worden in lijn van deze landen ;
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Ik heb al mijn geld opgedaan aan een huis in Spanje. Met privé zwembad voor de prijs van een studio in België. Nog dit jaar vertrekken we uit die land waar de werkende mens constant bestolen wordt !