Westerlo veroordeeld tot play-downs na billijk gelijkspel in Union

Westerlo ston zaterdagnamiddag voor een belangrijke verplaatsing. Winst bij Union betekende meteen ook aansluiting bij de middenmoot in de tweede periode. Konden de Kempenaars de drie punten niet versieren, staan ze opnieuw ze troosteloos laatste in het klassement. Na negentig minuten spelen stond het zaterdag omstreeks 19 uur na affluiten 1-1. In een afwisselende partij was het wachten op de eerste goal tot in de tweede helft, toen Luvumbu Union op 1-0 zette. Twee minuten diep in de blessuretijd maakte Biset er alsnog 1-1 van. Niet genoeg dus voor de Kemphanen om van die laatste plaats weg te geraken.

DoRo

Er vielen geen goals in de eerste helft. Beide ploegen kregen wel één goede kans. Heymans botste op Saussez, Van Langendonck tikte een vrije trap van Kis van onder de lat. Bob Peeters moest noodgedwongen al twee vervangingen doorvoeren. Alessandro en Osaguona moesten geblesseerd naar de kant. Bij Union viel in de slotfase ook Bertjens uit met een blessure.

Westerlo sleepte in het Koning Boudewijnstadion in extremis nog een gelijkspel uit de brand. Na een flauwe tweede helft kregen we na de pauze toch spektakel met kansen langs beide kanten. Een sterke Luvumbu bracht de thuisploeg eerst nog op voorsprong, maar in de toegevoegde tijd zorgde Biset toch nog voor de ultieme gelijkmaker. Westerlo nadert tot op één punt van Tubeke, dat zondag nog in actie komt tegen OHL.

EINDSTAND. Union - Westerlo 1-1