EPA
Volledig scherm
© EPA

Turkse grondtroepen trekken Koerdische enclave Afrin in Syrië binnen: 8 burgerdoden

Grondtroepen van het Turkse leger zijn de Koerdische enclave Afrin in het noorden van Syrië binnengetrokken. Dat deelt het staatspersagentschap Anadolu mee. Aan de grondoperatie zouden ook strijders van het Vrije Syrische Leger deelnemen. Volgens de woordvoerder van de YPG-milities werden acht burgers gedood door Turkse raketaanvallen.

22 reacties

  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Erdogan heeft imperialistische verzuchtingen. Droomt van een Ottomaans rijk met delen van het noorden van Syrië en de olievelden in het noorden van Irak. En dit is in elk geval een oorlogsdaad en invasie van een buurland.
  • Marc Verdonck

    6 jaar geleden
    Merkel en Trump ze kruipen in de kont van Erdogan. En de amerikanen verraden zoals steeds hun bondgenoten nu dus de Koerden
  • Kaan Durgut

    6 jaar geleden
    Amerika was een groep aan het voorbereiden die uit Koerdische terroristen bestaat. Daar komt Turkije tegen , Amerika wil dat Turkije vernietigen zoals hij dat bij vele Arabische landen heeft gedaan.
  • Sinan Ozcelik

    6 jaar geleden
    De meeste reacties die mensen hier onder schrijven.het moet gedaan zijn met ISIS PKK YPG teroristen.want er zijn meer dan 4 miljoen vluchtelingen in Turkije die naar syrië willen terug keren en in vrede willen leven.OF willen julie dat erdogan 4 miljoen vluchtelingen de deuren open doet voor EU landen.
  • Fenasi Kerim

    6 jaar geleden
    Turkije is niet tegen de koerden aan het aanvallen....