Dashcambeelden tonen hoe bestuurder onder invloed meermaals door het oog van de naald kruipt

De 30-jarige Bradley Carter kent sinds kort zijn straf voor zijn erg roekeloos rijgedrag in het Britse Poole. Een dashcam van een andere automobilist kon filmen hoe de bestuurder minstens twee keer maar nipt ontsnapte aan een zwaar ongeval. De oorzaak kwam aan het licht tijdens de alcoholcontrole: Carter had maar liefst 2,5 keer meer promille in zijn bloed dan de toegestane hoeveelheid.

kmlo

De schokkende videobeelden werden vorige week openbaar gemaakt door de politie van Dorset. Een eerste fragment laat zien hoe Cooper eerst ternauwernood een frontale botsing met een bus kon vermijden. Ook nadien bleef hij in de problemen geraken. Met zijn Vauxhall Astra scheurde hij rakelings langs een tegenligger, en ook toen enkele wagens achter Carter hem wilden passeren, bleef hij maar van links naar rechts zwalpen over de weg.

Uiteindelijk kon de politie de personenwagen tot stilstand brengen. Dat Carter veel te veel had gedronken, werd tijdens de alcoholcontrole meer dan duidelijk. Hij bleek maar liefst 1,93 promille in zijn bloed te hebben. Dat is ruim het dubbele dan de toegestane limiet in het Verenigd Koninkrijk. Hij werd onmiddellijk gearresteerd.

Op 22 december verscheen de Brit voor de rechter. Hij kreeg een rijverbod van zestien maanden en moet daarnaast ook een boete van 365 pond betalen. Met de beelden op Twitter wil de politie van Dorset nu mensen aanzetten om hen zo snel mogelijk te contacteren indien ze gevaarlijk rijgedrag opmerken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer