Minister van Gelijke Kansen Liesbeth Homans schoof het Integratiepact door naar het Minderhedenforum.
Volledig scherm
Minister van Gelijke Kansen Liesbeth Homans schoof het Integratiepact door naar het Minderhedenforum. © Photo News

Organisaties trekken aan alarmbel: "Integratiepact bouwt luchtkastelen"

BinnenlandEen aantal middenveldorganisaties trekt aan de alarmbel over het Vlaamse integratiepact, het pact waarmee de Vlaamse regering samen met alle betrokken actoren racisme en discriminatie wil bestrijden. In een bijdrage op Sociaal.Net vrezen Samenlevingsopbouw, Ella vzw, Vluchtelingenwerk Vlaanderen, Kif Kif en Uit de Marge dat het integratiepact in zijn huidige vorm 'luchtkastelen bouwt'. "Dit pact is onvoldoende zolang er geen akkoord is met een overheid die de grondrechten garandeert en een sterk beleid tegen racisme vooropzet", luidt het.

7 reacties

  • linda thinks

    6 jaar geleden
    en durven die organisaties nu ook eens openlijk toegeven dat er maar 1 groep is die problemen heeft en dat het hun eigen gedrag is dat die non integratie veroorzaakt ? heb nog nooit chinezen horen klagen dat ze niet aanvaard worden rara hoe zou dat komen ?
  • Marnix Malone

    6 jaar geleden
    Aan den toog zijn al wel meer luchtkastelen gebouwd. Mensen moeten ondervinden dat toogpolitiek geen duurzame visie kan inhouden... Helaas voor was was, het is allemaal te herdoen.
  • Geert Landsman

    6 jaar geleden
    NVA zit al 12 in Vlaamse regering, prutsers!
  • piet devlieger

    6 jaar geleden
    Mag al die onzin nu eindelijk eens stoppen ? Wie naar hier komt moet werken, zich aanpassen en de taal leren - en daarmee uit. Met dat continu pamperen kom je nergens. En vertel me nu niet dat dat integratiepact daarbij onontbeerlijk is. In zes maanden kan iedereen de basis van een taal leren - en zich ook aan de regels houden.
  • walter mertens

    6 jaar geleden
    Ik wil dezelfde grondwettelijke rechten als zij!!!. Gratis wonen. Water . electriciteit. Gas . en 900€ per persoon per maand . DEAL ???